4 juli 2013

Almedalen dag 3 (för Djurens Rätt)

"Almedalen dag 3 (för Djurens Rätt)."
Hetaste korven i Almedalen? Nej, skulle inte tro det.

Då ska vi se om jag lyckas återskapa den här dagen ur minnet... Klockan ringde tidigt, för att förberedelserna inför vårt frukostseminarium om minkfarmning i Nederländerna skulle hinna bli klara. Sammanfattningsvis gick allt bra: seminariet, inspelningen och frukosten vi bjöd på. En längre text om seminariet kommer under morgondagen, och sen kommer vi att lägga ut hela seminariet på Youtube i efterhand också.

Därifrån var det iväg till ett föredrag med SLU igen - som förvisso var intressant, men ett sms om att Aftonbladet skulle servera vegankorv i sitt tält gjorde att vi smet iväg före det var slut. Korv är ju ändå korv. Men upphetsningen var helt i onödan visade det sig - för fick vi vänta på korven tills att statsminister Reinfeldt hade intervjuats i tältet (märkliga prioriteringar....) och när vi väl kom fram till korvvagnen så var inte vegokorven "igång idag". Stor besvikelse, men vi försöker imorgon igen. Kämpa Aftonbladet!

Seminariet om "Människan bakom djuret -samverkan kring djurskydd och våld i nära relationer" kommer vi också att sammanfatta i efterhand så snart vi hinner, men två kollegor kom därifrån med dels tårar i ögonen och dels en stor vilja att förändra. Så det var ett ämne och ett seminarium som onekligen berörde.

Minkaela gjorde succé (igen) på stan, samtidigt som det antagligen var den mest folkrika dagen i Almedalen i år, vilket säkert beror på kombinationen av att det är mitt i veckan liksom statsministerns tur att tala. Det var verkligen tjocksmockt med folk om man (som jag gjorde) gick åt motsatt håll för att försöka få tag i ett exemplar av dagens Gotlands Allehanda, där gissa-vem var med på bild. Även P3 var intresserade av henne imorgon, vi får se hur det går med det.

Mer under dagen är att vi har videointervjuat en intressant person som pratade om intressanta saker, ska bli kul att lägga ut senare. Och så fick vi en av riksdagens trevligaste ledamöter som gäst på middag. Trevligt sällskap och spännande samtal, bland annat som skåningar och om tresekundersregeln. Har också lärt mig att de säljer veganska dammsugare (kakorna) i affärerna här i Visby (Gotland?), att det finns många personer jag imponeras väldigt mycket av, samt att fåglar minsann bajsar även på djurvänner - de gör uppenbarligen ingen skillnad mellan folk och folk. Och så har jag träffat på världens sötaste unge, förutom min egen. Har nog aldrig tidigare sett någon uppskatta Minkaela så mycket som denna lilla pojke gjorde. Väldigt fint.

God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.