9 oktober 2008

Leona Lewis - en idol värd namnet

Saknar du en idol har jag ett förslag: välj Leona Lewis. I veckan rapporterade nämligen brittisk media att Leona Lewis tackat nej till ett erbjudande på 1 miljon pund (drygt 12 miljoner svenska kronor) för att göra reklam för butikskedjan Harrods. Hennes anledning - att de säljer päls.

En känd person som tar ansvar för sitt kändisskap, som backar upp sina ord i handling och så tydligt tar ställning för djuren - wow! Leona Lewis, unfortunately this fan club-thing died out in Sweden around the time of Herreys and Carola, but if it hadn't I would have been a member of yours.

Harrods är för övrigt den enda brittiska klädkedja som säljer päls. Här kan du skriva under en namninsamling för att göra dem pälsfria, här kan du lära dig säga "Bojkotta Harrods" på engelska och här kan du läsa mer om kampanjen mot kedjan. De svenska klädkedjor som inte säljer päls hittar du på www.palsfrihandel.se

PS. Leona Lewis har för övrigt varit vegetarian sedan hon var 12 år, funderar på att släppa ett veganskt klädmärke och utsågs 2008 till världens sexigaste vegetarian av organisationen PETA. Men detta visste du säkert redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.