24 mars 2009

Vi är alla köttdjur

Lantbrukstidningen ATL rapporterar att 400 köttdjur dog när en gård i Västerlanda brann upp. Förutom att det går att åsikter om olyckor som dessa så är väl frågan vilken sorts djur det egentligen var som dog i lågorna. Är vi inte alla köttdjur?

Och kan inte de djur vi äter ens få vara en art längre?

7 kommentarer:

  1. Nästa steg blir att helt slopa ordet djur och kalla dem råvaror redan medan de lever. Men där är vi kanske redan?

    SvaraRadera
  2. Jo, vi är redan där: http://djurensratt.blogspot.com/2009/02/vecka-bevingade-ord-vecka-atta.html

    SvaraRadera
  3. Ja, om de hamnar under livsmedelsdepartementen så blir de ju råvaror.... usch

    SvaraRadera
  4. Djur äter djur, vi är "djur". Så varför ska inte vi kunna äta djur ?

    SvaraRadera
  5. Därför att inte alla djur äter djur. Och vi är ett av de djur som inte behöver äta djur. Vi är dessutom det enda djur som har möjligheten att göra moraliska överväganden kring frågan om det är rätt eller fel att äta andra djur. Och det moraliskt riktiga är att inte göra det. Välj vego - det är det dessutom många andr djur som gör, så varför ska inte vi göra det?

    SvaraRadera
  6. Vad är det som är moraliskt fel med att äta djur? Jag tror inte att de lider då de är döda. Människor dödar dessutom djuren på ett mkt humanare sätt än ett rovdjur skulle göra.

    SvaraRadera
  7. Sant, ingen lider när man är död... Och jämförelsen med rovdjur är irrelevant av precis den anledning som jag skrev i inlägget tidigare.

    Det är moraliskt fel därför att djur, liksom människor, är kännande varelser med intressen, behov och i förlängningen även vissa grundläggande rättigheter.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.