14 maj 2009

Djurens Rätt om EU-parlamentets beslut rörande religiös slakt

Häromdagen i Aftonbladet ville Lena Melin att djurvänner skulle vakna när det gällde EU-parlamentets beslut om att slakt utan föregående bedövning ska vara tillåtet av religiösa skäl. Hur Djurens Rätts internationellt ansvariga Cecilia Mille Lindblom ser på beslutet finns nu att läsa på vår webbplats. En sammanfattning:

"Parlamentet har endast en rådgivande funktion i denna fråga, och nu går ärendet över till ministerrådet. Om ministerrådet följer parlamentets linje skulle det innebära att Sverige inte få ha kvar kravet på bedövning vid all slakt. Många bedömare menar dock att risken inte är så stor för att ministerrådet skulle släppa igenom en sådan förändring.

Djurens Rätt arbetar för att förbudet mot slakt utan föregående bedövning ska finnas kvar i Sverige. Vi arbetar tillsammans med politiker i Sverige, med paraplyorganisationen Eurogroup for Animals och med våra systerorganisationer i utlandet.

Djurens Rätt anser att varje individ har rätt till sitt eget liv. Det samhälle som tillåter att djur tas av daga har en skyldighet att se till att detta sker med iakttagande av alla medel som står till buds för att minimera lidandet.

2 kommentarer:

  1. Åh vad skönt att ni tar upp frågan. Men jag skulle även se att ni propagerar hårdare för att förbjuda all kosher- och halalslakt, även med bedövning.

    Det är ett enormt övergrepp mot djuren. Religiösa syften får aldrig stå över djurens rätt.

    SvaraRadera
  2. Helena, kosher- och halalslakt med bedövning är precis likadan som all annan slakt som utförs. Så det enklaste är att säga är att all slakt är ett enormt övergrepp mot djuren.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.