11 september 2009

Svininfluensa, jakt och reklam

Skulle Djurens Rätt och grisarna vinna på den s.k. svininfluensan? Utifrån tankekedjan att viruset ursprungligen kommer från grisar i djurfabriker och grisuppfödare med influensan drabbats av en ordentlig backlash... eller något åt det hållet. Jag måste erkänna att jag inte är helt med på kopplingen.

Detta var i alla fall frågan som min rumsgranne på Djurens Rätts kansli fick häromveckan. Telefonsamtalet var en del i ett inslag som sändes i programmet Medierna förra lördagen, den 5 september. Resultatet skulle bli ett satiriskt inlägg i debatten om kulturjournalistiken, men jag tycker satiren är svår att hitta. Lyssna själv - inslaget börjar efter ca. 31 minuter.

En morgon i augusti träffades en djurrättsaktivist och en jägare i regi av SR Norrbotten. Håkan Berglund från Djurens Rätt Boden-Luleå pratade med Lennart Forsberg från Jägarnas Riksförbund. Inslaget börjar 13 minuter in i sändningen den 20 augusti kl. 8.00-8.30 och fortsätter 13 minuter in i sändningen kl. 8.30-9.00.

Och så lite reklam:
s

Tidningen City den 4 september.
s

Vi säger tack till musikmagasinet Groove för Djurens Rätt-annonsen i senaste numret!

5 kommentarer:

 1. http://www.vegan.com/blog/2009/09/11/h1n1-newspeak/

  Eric Marcus på vegan.com menar att det finns goda skäl att hålla kvar vid en term som pekar ut djurutnyttjandet är starten på orsakskedjan. Jämför med "fågelinfluensan". Marcus föreslår dock inte för termen "swine-flu" utan "bacon-flu" - allt för att vissa att den mest grundläggande orsaken, och problemet, inte är djuren själva utan köttätandet.

  SvaraRadera
 2. När vi hade ett infobord i Skellefteå i lördags kom en man fram och började prata om att man även skulle vaccinera grisarna mot svininfluensan, och ärligt talat, vad ska man svara på något sådant? Det är ju bra att denne man tänkt till och att han vill grisarnas bästa. Men å andra sidan vet jag inte om han drev med mig eller inte! Hmm, men det är lite uppfriskande med totalt annorlunda frågor som man nog bara träffar på 1 gång... ;)

  SvaraRadera
 3. Vissa saker går det helt enkelt inte att förbereda sig för..

  SvaraRadera
 4. kolla vetenskapsmagasinet!http://svtplay.se/t/102818/vetenskapsmagasinet

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.