2 september 2010

Minkfarmare ändrar sig

Kommer ni ihåg minkfarmaren som skulle sluta, han som inte ville bli sedd som kriminell? Djurrättsalliansen skrev om honom. Bilder från hans gård visade minkar med avbitna öron och avbitet huvud. "Det är så verkligheten ser ut", sa han då. "Att få dem att låta bli att bita ihjäl varandra går inte". Han kunde inte heller se att minknäringen hade någon framtid.

Nu har han ändrat sig.

Till Jönköpings-Posten i tisdags säger minkfarmaren Bengt Svensson att han omvärderat sitt beslut, och förklarar han att han känner en lättnad över att ha Jordbruksverket - och lagen - på sin sida. Så nu tänker han fortsätta driva sin minkfarm.

Och detta kan man rimligen bara tolka på två sätt. Antingen ljög han tidigare - och verkligheten ser inte alls ut som på Djurrättsalliansens bilder, och det går visst att få minkarna att sluta bita ihjäl varandra. Eller så var han ärlig då, och väljer att förlita sig på Jordbruksverkets godkännande snarare än sin egen bild av hur pälsnäringen ser ut. Märkligt är det, hur som helst.

7 kommentarer:

  1. Så du tror inte att även minknäringen använder sig av PR-kunniga personer och att det utövas påtryckning kollegor emellan även där?

    Förresten, hur mycket av era pengar har gått till Djurrättsalliansens avslöjande? Hur stor summa har ni skänkt till dem?

    SvaraRadera
  2. Anonym, finns det något i mitt inlägg som du tolkar som att jag inte tror det? Min poäng är ju snarare att om dom har PR-kunniga personer så gör dessa ett väldigt dåligt jobb.

    Några summor har jag inte koll på, men jag tror det var mer till grisavslöjandena än till detta med minkarna.

    SvaraRadera
  3. Hejsan!

    Visste inte vart jag skulle skriva detta, men jag såg reklam för er (djurens rätt) på bloggaren "Kissies" blogg.

    Har ni godkänt detta?
    "Kissie" har vid ett flertal tillfällen skrivit att hon använder päls (ex. http://www.kissies.se/?p=1595, http://www.kissies.se/?p=9625, http://www.kissies.se/?p=9560) och har dessutom vid åtminstone ett tillfälle skämtat om tidelag (http://www.kissies.se/?p=9491).
    Tror inte att det är bra för er att associeras med "Kissie"...

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Såg ingen reklam där just nu, men skulle tro att det handlar om den webbannonsering vi kör nu och två veckor framåt inför valet. Den kommer dyka upp på en mängd olika sajter som ingår i det annonseringsprogram vi använder, och uppenbarligen är Kissies blogg en av dem.

    Vi kan naturligtvis välja bort att synas på vissa sajter, men jag tror för det mesta inte att man associerar oss med sajten, utan att det uppfattas som "vanlig reklam".

    SvaraRadera
  5. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-att-forbjuda-minkuppfodning_5236597.svd

    SvaraRadera
  6. Ett nedslag är vad det är.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.