10 september 2010

Kort om vett, njurtappar, brutna vingar och modebloggar

I DN får vi hjälp av folkvettsexperten Magdalena Ribbing att hantera "mattjatarna" - de som hela tiden måste fråga (och ifrågasätta) valet att välja vego med matbordet. Bra rutet Ribbing!

Sugen på njurtapp? Njurtappen sitter mellan lungorna och håller ihop ett antal organ inne i kroppen. Och kan serveras med salsa verde. (Att klanka ner på allt vegetariskt - som SvD:s ledarredaktion gjorde häromdagen - går utmärkt, men att äta njurtapp är heeeelt normalt...).

2 500 hönor på ett slakteri i Vara hade brutna vingar. Två dagar senare kom ytterligare 2 000 hönor till slakteriet med brutna vingar. Enligt länsveterinär Dag Hultefors är det troliga att något gått snett vid lastningen (no shit...). Emma Kjellerup är djurskyddshandläggare vid länsstyrelsen i Halland och hon jämför smärtan med den som uppstår när en människa bryter ett ben...

Och avslutningvis så är jag väldigt sugen på att inte läsa Metros modebloggare.

(Jo, jag såg att hon skrev att det finns fuskpäls i blogginlägget, och att "djuraktivister" inte ska bli arga. Men det är ju så dags att skriva det då. Nu har jag ju redan blivit arg.)

8 kommentarer:

  1. Vem är sexisten i förbundsstyrelsen?

    SvaraRadera
  2. Ludvig Lindström till ordförande 2011! Bort nu med den som fällde sexistisk kommentar!

    SvaraRadera
  3. Ja Ludde är bäst. De som inte ser det är det något fel på. Vi vill ha Ludde som ordförande.

    SvaraRadera
  4. Ingen kan prata för djuren som Ludde! Vi måste ha en ordförande som kan media (som säger bra saker och inte gör bort sig hela tiden), som respekterar alla anställda och som bryr sig om ALLA gräsrötter. Ludde NU!!!!

    SvaraRadera
  5. Ludde verkar onekligen ha ett stöd (alternativt en väldigt ihärdig supporter...). Men hur som helst, Djuren Rätt är en demokratisk organisation där ombuden på riksstämman röstar om vem som ska vara organisationens ordförande. Så någon Ludde "NU" kan det inte bli, men är du/ni som skriver medlem/ar så finns det alla möjligheter i världen att förepråka den man vill ska bli ordförande i maj 2011.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Vad du pratar om? Respekterar alla gräsrötter och anställda? Om du menar Ludvig Lindström så är jag glad att han inte representerar Djurens Rätt som ledamot längre. Under hans tid som ordförande i Malmö så var vi många som slutade att vara aktiva i avdelningen just för att vi inte ställde upp på kampanjer som vi ansåg anspelade på sexistiska föreställningar.

    Han är den sista som ska gapa om att han utsatts för sexistiska påhopp.

    SvaraRadera
  7. Hej alla,

    jag tycker sådana här diskussioner är svåra. Jag är av princip för högt till tak när det gäller kommentarer och diskussioner, men tycker det blir ett problem när det är enskilda personer som diskuteras. Det är väldigt svårt för den oinsatte att veta vad allting handlar om, och de som utpekas har inte alltid möjlighet (av olika orsaker) att förklara (eller försvara) sig.

    Men nu har "sexisten i styrelsen" fått sig en släng, ordföranden som gör bort sig hela tiden har fått sig en släng, och så har Ludvig fått sig en släng. Det känns som vi nått ett rättvist läge, och jag tycker vi drar streck i debatten så länge det inte är något som för diskussionen vidare i en positiv rikning för alla.

    Ok?

    Peter

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.