14 september 2007

Kungsörs kommun äter vegoburgare

Söndagen den 23 september anordnas "Lokala Naturvårdens Dag" runt om i Sverige. En dag för att kika på naturreservat (Hallstahammar och Kramfors), gå på fågelskådning (Göteborg), åka på båttur i skärgården (Uddevalla) eller inspektera Lövsta våtmark och dammsystem (Stockholm), för att ta några exempel.

En aktuell miljöfråga är köttkonsumtionens påverkan på miljön, men denna bloggare har inte kunnat finna något på detta tema under den lokala naturvårdens dag. Och inte verkar det påverka matvalet i det fall som det bjuds på tilltugg.

Förutom i Kungsör då. Efter en naturvandring på 2,5 friska kilometer bjuder Kungsörs kommun på
vegetariska burgare med kravodlade tillbehör. Det är vad man kan kalla "att ligga rätt i tiden".

9 kommentarer:

  1. Hurraaaa!! Detta måste vara revolutionen som kommer. Jag säger då det.

    SvaraRadera
  2. 125 år av kamp och sen *tada* burgare med burhönsägg i kungsör, var det nu ligger...

    SvaraRadera
  3. Vad är bättre än att välja vego före döda djur? Vad ser ni som framgångar?

    SvaraRadera
  4. De "anonyma" menar väl bara att det är bedrövligt att de som vill arbeta för djuren inte kommit längre...att det inte finns bättre och större nyheter förutom att några käkar burhönsburgare under en enda dag. Det låter ju faktiskt lite patetiskt och just alternativt...men vad det innebär har vi ju diskuterat på den här bloggen förut och särskilt er Chris verkar ju inte förstå den innebörden...

    SvaraRadera
  5. Detta är inte den största och bästa nyheten. Jag tror bloggen skulle bli rätt torr och tråkig om endast det största och bästa finns med.

    Vi kan säga så här: jag lovar att säga till när det största och bästa kommer. Tills dess kan ni glädja er åt att Köping i alla fall väljer vego före döda djur.

    SvaraRadera
  6. Inte vego, utan burhönsägg. Försök förstå den skillnaden! Jävligt progressivt att äta mat från de största fängelsena som finns i Sverige!!!

    SvaraRadera
  7. Jo, jag tycker det är bättre att välja vegetariskt än kött. Varför inte kritisera alla andra kommuner som denna dag serverar kött, istället för den enda (som jag hittat) som inte gör det?

    SvaraRadera
  8. Men förstår du inte att burhönsägg inte är vegetariskt???

    SvaraRadera
  9. Jo, det är sant. Jag skulle skrivit ovo-vegetariskt. (Även om det fortfarande inte är någon som vet vilka burgare de serverar.)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.