3 september 2007

Fint fungerande jakt, yep

I diskussionen till ett tidigare inlägg om den svenska jakten menade jag att det finns problem med hur dagens jakt ser ut. Något som denna nyhet är ett bra bevis på. Perverst är det bästa ord jag kan komma på för det här med att döda älgar som en sorts trofé och att posera med skjutna älgar.

9 kommentarer:

  1. Alltså, är det här en privat blogg eller vad? Det står att det är Djurens Rätts blogg men sen är det en Peter Nilsson som talar om vad han tycker. Är det Djurens Rätts officiella linje att jakt är "perverst"??? Vem är ansvarig utgivare för den här sidan???

    SvaraRadera
  2. För det första så skrev jag inte att jakt är perverst. Läs inlägget en gång till.

    Och för det andra, kika uppe till vänster - "Djurens Rätts webbredaktion bloggar. Åsikterna i bloggen är personliga, inte alltid organisationens."

    SvaraRadera
  3. På er hemsida, det var från den som jag hittade hit, står det "Läs senaste inlägget i vår blogg", inte "Läs senaste inlägget i PETER NILSSONS blogg". Men men jag hajar, så det är väl okej om du inte bloggar när du jobbar...tycker dock att du uttrycker dej oseriöst.

    SvaraRadera
  4. Jämtländska jägare siktar dåligt

    Jägarna i Jämtland får kritik av länsstyrelsen. Av elva björnar som beskjutits i södra Jämtland i år har bara sex fällts. Resten kan ha skottskadats.

    - Rent bedrövligt, nu får jägarna skärpa sig, säger Magnus Kristoffersson, rovdjursansvarig på länsstyrelse i Jämtlands län, till Östersunds-Posten.

    En av orsakerna till missarna tror Kristoffersson är att jägarna blir alldeles för ivriga när björnen dyker upp.

    - Det är en helt annan sak att skjuta på pappfigurer på en skjutbana än att träffa en björn i skogen.

    På måndagen anmälde också en jägare till polisen att han skjutit en björnhona som hade ungar. Det är olagligt och ska nu utredas.

    http://www.atl.nu/Article.jsp?article=42189

    SvaraRadera
  5. Jag har många gånger slagits av det faktum att många personer inom er organisation debatterar och "kampanjar" på ett sätt som förfaller extremt ovärdigt och näst intill löjligt. Efter att ha läst lite på er sida så stärks bara den bilden och jag inser att organisationens hållning är att ni "alltid har rätt" och att "alla andra har fel", samt att sanningen inte är av yttersta vikt när man ger sig på andra.

    Vad det gäller troféjakt så är det ju inte så att man bara skjuter ett djur, tar trofén och sen lämnar resten... Men, jag bara antar att ni inte är intresserade av att lära er hur det verkligen går till, utan går på samma linje som skvallerjournalistik och skandalrubriker - "worst case possible"...

    VARFÖR kan ni inte hålla er till lagen? VARFÖR kan ni inte anpassa er till samhället och de lagar som gäller för oss ALLA, och VARFÖR tror ni att era aktioner och åsikter på något sätt skulle stå över alla oss andra, lagen och hela samhället bara för att ni tycker att ni har rätt?

    Många jägare lever bra mycket närmare naturen än er och de flesta är nog mer mån om en långsiktig och hållbar lösning för att förvalta de stammar av olika djurslag som lever i våra skogar, på våra fält och i våra vattendrag. Men, en saklig diskution med sanningen, verkligehten och fakta som utgångspunkt där ANDRA får komma till tals, det är väl inte riktigt er melodi???

    Era metoder och er ideologi liknar mest en gammal kommunistisk diktatur där oliktänkande skall bestraffas med döden, och då kan man fråga sig VEMS MORAL är mest värd och VEM värnar om andra, både människor och djur, mest???

    Fortsätt gärna engagera er, men väx upp och ta till er hela den stora världen runtomkring er, för den EXISTERAR även om ni sitter i era studentkorridorer och röker på och diskuterar hur ni ska rädda världen...

    Lycka till, och sköt om er!

    SvaraRadera
  6. Hej jensh,

    Tack för ditt snurriga inlägg. Du har sannerligen åsikter, men det blir enklare att diskutera om du har några konkreta exempel.

    Vad är det vi gör som är ovärdigt och löjligt?
    Vad har vi gjort som är olagligt?
    Vilka vill vi bestraffa med döden?
    Vilken studentkorridor pratar du om?

    Jag har varit inne på det här att ha rätt i en tidigare kommentar - naturligtvis måste en organisation tycka att det man står för är rätt, annars finns ju ingen poäng med organisationen. Sen kan naturligtvis ställningstaganden omvärderas och kunskap förändra sakförhållanden, men jag skulle ändå hävda att ungefär 100% av alla idéburna organisationer tycker att det de säger är rätt. Hittar du någon organisation som tvivlar på sitt eget budskap får du gärna höra av dig.

    Ang. troféjakten - vad har du för kommentar till det som står i artikeln: "Älgstammen minskar nämligen, bl.a. beroende på troféjakten på stora älgtjurar. Älgkorna blir därmed brunstiga senare på säsongen. Det leder till färre kalvar som dessutom har sämre gener." Det låter inte som någon vettig viltvård i mina öron. Där har vi något baserat på fakta som går att diskutera.

    SvaraRadera
  7. Sannerligen åsikter? Snurriga inlägg? Läs det igen, ta det till dig och fundera på varför jag reagerar/tycker som jag gör! Jag tänkter inte ge mig in i en diskuton om jaktens vara eller ej eftersom ni ALDRIG visat er vilja ta hänsyn till annat än era ÅSIKTER, oavsett vad som stöjds i både lag och moral. Jägarkåren är full av rötägg och idioter, nästan i samma utsträckning som er organisation, men skillnaden är väl att vi som organisation (undantaget rötäggen självklart) rättar oss efter lagen, i stort sett något som vi alla står bakom under de gällande formerna av sk. DEMOKRATI.

    Nu har jag varit inne här 2 gångerm, det får räcka! MVH /Jensh

    SvaraRadera
  8. Det är ju svårt att fundera när du inte vill ge några exempel eller diskutera. Skicka över några exempel på vad är det vi gör som är ovärdigt och löjligt och vad har vi gjort som är olagligt så får jag något konkret att fundera över.

    Och det är ju lite typiskt att du väljer att inte diskutera jakt när du har chansen att diskutera med någoin som lyssnar om du har något konkret att komma med. Men det verkar tunt på den fronten.

    När det gäller olagligheter så finns det något som heter tjuvjakt, hur ser det på det? Är det kanske rötäggen och idioterna i jägarkåren som står för tjuvjakten, eller är det några helt andra?

    SvaraRadera
  9. som säkert tom. Du förstår så är inte ens Jägarkåren befriad från dumskallar- precis som Ni sannerligen inte är det... Så sluta generalisera kring intressegrupper och försöka att förtrycka andra människor!!! Tack!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.