5 september 2007

Open Rescue of six piglets

Djurens Rätt arbetar inte med olagliga metoder, men det är svårt att inte beröras av denna video. Mer info finns på www.openrescue.net.

12 kommentarer:

  1. Alltså, ursäkta, vad är grejen?
    Antingen tycker man väl att videon är fin och värd att publicera, eller så inte? Vad betyder detta eviga mantra om att "vi arbetar inte med olagliga metoder"? Antingen vill man väl visa detta eller inte?!

    SvaraRadera
  2. Videon är väldigt fin. Men det är inte en aktion Djurens Rätt skulle göra.

    SvaraRadera
  3. Men, Peter Nilsson, håll med om att det finns en motsättning i att ni å ena sidan gärna tar avstånd från olagliga aktioner för djuren, dels för fram dem (som i detta fallet) som något positivt?

    SvaraRadera
  4. Det jag skrev var: "det är svårt att inte beröras av denna video". Inget mer.

    SvaraRadera
  5. Otroligt vad du är defensiv!!! Meningen med en blogg är ju att olika åsikter ska stötas och blötas!

    Du förstår väl att om du tar med en video på en olaglig aktion på er blogg så signalerar det att du/ni/whoever tycker att det är något positivt!

    SvaraRadera
  6. Jag som tyckte mitt inlägg klargjorde just detta - Djurens Rätt sysslar inte med olagliga metoder (vilket borde innebär att vi inte ser det som något positivt, no?) men jag hade svårt att inte beröras av filmen.

    Och för de som ser filmen hoppas jag det verkligen upprörande är hur grisarna hålls, vilken miljö de lever i tills de slaktas för att bli mat. Inte arbetsmetoden som några valt för att göra något åt det.

    SvaraRadera
  7. Men grundläggande är inte vad du tänkt utan hur det uppfattas. Det är ju därför vi har den här diskussionen.

    SvaraRadera
  8. Jag förstår dem som jobbar med olagliga metoder-för det som sker på slakterier (som inte borde existera), på pälsfarmer (som inte borde existera), cirkusar (som inte borde existera) är så förbannad vidrigt att man undrar hur man kan låta bli att rädda djuren från detta vidriga lidande.

    Det vi människor gör mot djuren, och varandra är så barbariskt att det inte borde få ske.

    SvaraRadera
  9. Vilket vedervärdigt liv grimammorna lever, och ungarna. Precis utanför fanns hur mycket plats för dem att springa som helst. Men skitstövlarna som föder upp djuren är så jäkla empatilösa att de stänger in dem i stålburar. FY FAN! Vad vidrig. Synd att inte mammorna kunde räddas. Jag önskar att de som hyser djur så ska tvingas att leva på samma sätt i minst 3 månader.

    DET ÄR VEDERVÄRDIGT.

    Tur man inte äter kött sedan många år. Eller fisk. Eller skaldjur.

    Lillian

    SvaraRadera
  10. Frågan är varför vi tillåter detta att fortsätta?!!!

    SvaraRadera
  11. Det tårades nästan lite i ögonen...synd att man inte kan vara vegan utan att utnyttja djur. B12-tabletten som man måste ta kommer väl från djur?

    SvaraRadera
  12. Elli, MittVal VEGETARIAN som finns att köpa på Apoteket innehåller behovet av B12 och är enligt uppgift fri från animalier.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.