13 september 2010

Hitler och bombmannen i Danmark

Alla vegetarianer har säkert någon gång hört argumentet att "Hitler var ju vegetarian", som det avgörande slaget mot den vegetariska kosten. Och nu visar det sig att vi även kan lägga till "bombmannen i Danmark" i diskussionen.

Motargumentet kommer alltså fortsättningsvis att vara "Men Hitler och bombmannen i Danmark var ju vegetarianer". Lika bra att vara förberedd.

(Tack och lov är argumenten mot den animaliska kosten betydligt bättre än så.)

4 kommentarer:

  1. Samt det faktum att Hitler INTE var vegetarian!

    SvaraRadera
  2. Nej, det mesta tyder ju på att han inte var det (även om det fortfarande hävdas bestämt av andra, så som historikern Peter Englund - vilket är aningen irriterande).

    Men oavsett vilket så spelar det ju ingen roll vad han åt. Eller att Stalin och Nordkoreas diktator Kim Jong-Il åt och äter kött.

    SvaraRadera
  3. Haha, ett "argument" mot vegetarisk kost som jag faktiskt aldrig har hört! Finns det verkligen folk som argumenterar så? Bäst att börja slipa på försvaret...

    SvaraRadera
  4. Nej, Hitler var inte vegetarian, det var Goebbels påfund om att framställa Hitler som asket. Enligt den här länken http://www.foodrevolution.org/askjohn/47.htm kriminaliserade Hitler t om organisationer som propagerade för vegetarianism.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.