10 oktober 2011

Handling före stöd?

"Professor Kerstin Jacobsson vid Södertörns högskola har studerat djurrättsaktivister. Hennes bild är att de mest extrema prioriterar handling, inte att vinna stöd för kampen.
– För dem är det viktigast att leva renlärigt, på ett nästan religiöst sätt. Man kan bara förstå dem genom deras moraliska världsbild. De ser vår djurhållning som en Holocaust varje dag."
Från en artikel i Nerikes Allehanda om skadegörelse utförd av djurrättsaktivister (som i en artikel i Ystads Allehanda jämförs med mc-gäng).

6 kommentarer:

 1. En liten allmänt hållen kommentar bara;
  Med önskan att inte bliva missförstådd ;-)
  Människan är också ett djur...Tänk på alla stackare som tillbringar sina liv i stora
  betonggetto !" Det är synd om människorna",
  var det Strindberg? (Apropå djurhållning.)
  OBS. Jag älskar djur!
  Känner flera stycken.

  SvaraRadera
 2. Jag ser definitivt vår djurproduktion som en förintelse. Fast en sjukt stor sådan, mycket större än den som pågick under andra världskriget... Men detta är väl ingen hemlighet? Jag förstår inte hur man INTE kan inse att djurfabriker är koncentrationsläger och att slakthusen är gaskamrarna..

  SvaraRadera
 3. kalebass,
  klart det är synd även om människan. Det blir ju dock inte bättre för någon genom att inte bry sig om djur.

  Laks,
  den sista delen i citatet känns nog väldigt kontroversiellt för vissa, och inte kontroversiellt alls för andra. Jag tyckte citatet som helhet var lite intressant för hur en professor som studerat djurrättsrörelsen ser på saken.

  SvaraRadera
 4. "Stöd för kampen" = tanter som klappar en på huvudet, tycker att man är duktig och fortsätter sedan att trycka i sig skinkmackor?

  SvaraRadera
 5. Går såklart att tolka på olika sätt. Men kan ju också se det som att ett samhälle som inte förtrycker djur går att skapa av en (liten) minoritet.

  SvaraRadera
 6. När jag läser detta tänker jag på en ung söt tjej jag såg en gång och som bar en tröja med texten "Livsfarlig militant vegan".
  Kan inte låta bli att le lite åt dessa människor som tror att de som värnar om djur är ett hot mot mänskligheten. När det i själva verket är precis tvärtom. Det finns nog inga snällare människor än de som vill alla levande varelser väl.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.