12 oktober 2011

Rossana Dinamarca om riksdagens dåliga vegomat

"Jag tycker inte det är riktigt att döda djur av flera skäl. Vi behöver inte göra det, det finns så mycket annat som vi kan äta istället för att äta kött."
Rossana Dinamarca, vice ordförande för Vänsterpartiet, moraltestats av P3:s Christer. Och passar på att ge en känga till riksdagens kockar när hon får frågan om varför hon äter kött, trots resonemanget ovan:
"Hemma så lagar jag alltid själv vegetariskt, men det är det här med när man kommer ut och äter någonstans, eller som jag väldigt ofta äter i riksdagens restaurang - och det är kanske taskigt att säga så till kockarna, men den vegetariska maten är de verkligen inte bra på alltså."

4 kommentarer:

 1. Gillar moraltestet i Christer. Det är ett väldigt bra sätt att få veta mer om kända personer. Tycker att de allra flesta har bra resonemang om alltifrån surrogatmödraskap, prostitution och fattigdom. Men det finns en fråga där 99% visar prov på stinkande dubbelmoral.

  "Tycker du det är rätt att äta djur trots att vi kan misstänka att de lider?"

  De 99% svarar alltid "Nej det är inte rätt men jag gör det ändå".

  SvaraRadera
 2. Så sant. Det finns antagligen inget annat område där det är lika accepterat att agera i motsats till vad man själv anser vara det rätta att göra.

  SvaraRadera
 3. Rossana Dinamarca tycker jag belyser nåt som avskräcker många från att äta vegomat. Nämligen det undermåliga utbudet, både då det kommer till smak och utbud.
  För att få fler att välja vego måste det vara:
  Bekvämt (tillgängligt)
  Gott
  Mättande

  SvaraRadera
 4. Jag är inte överförtjust i vad Sveriges riksdagsledamöter gör idag och vågar inte ens tänka på om vad som skulle ske om färre åt kött. Deras hjärnor hade fungerat mycket sämre, som alla andra hjärnor tillhörande människor som inte äter kött..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.