14 maj 2012

Krönikörer spottar på de som lider

"Alla har inte förstått att omsorg om alla betyder just omsorg om alla." 
Hej, Marcus Friberg - i din krönika i City Helsingborg skriver du "JA!" till fotbolls-EM. Hur ställer du dig till att vi ägnar tid, pengar och resurser åt något så banalt som sport samtidigt som det finns människor som svälter, lider och dör? Och varför ägnar du tid åt att skriva krönikor om att du inte gillar solglasögon?
"Att kämpa för minkars rätt till ett drägligt liv kan kännas klokt, men när det samtidigt finns överfulla härbärgen, barn i otrygga hem och en ökad psykisk oro bland befolkningen känns kampen för minkarna som en spottloska i huvudet på de människor som lider."
Äsch, jag vet - poängen med att skriva en sådan krönika är ju att folk ska reagera, diskutera och så vidare. Det bästa är att skrynkla ihop tidningen och rensa besökshistoriken på datorn så att det inte syns att man varit inne på länken där krönikan finns överhuvudtaget. Men just det faktum att de som gör väldigt lite överhuvudtaget ser sig ha rätt att kritisera de som faktiskt gör något... med skillnaden är att ingen ifrågasätter de som inte gör något, samtidigt som de som är engagerade i något överhuvudtaget måste försvara varför de engagera sig på "fel sätt", utifrån de oengagerades perspektiv. Herregud.

2 kommentarer:

  1. Klockrent Peter!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet. Blir så arg så jag nästan kokar av att läsa hans krönika. Har de stängt av kommentarsfunktionen med? Fegt isf.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.