7 maj 2012

Måndagsuppsamling

"En sammanfattning av läget en solig måndag i konungariket Sverige."
  • "Just brott mot djurskyddslagen är ingen lag som vi prioriterar utredningsmässigt" säger Anders Pleijel, poliskommissarie i Kalmar om tre mjölkbönder i Kalmar län som förra årets polisanmäldes för brott mot beteslagen."Jag tycker att det är viktigt att det även blir en dom när man uppenbart har brutit mot lagen, annars finns det ju ingen mening med att ha lagen" säger Karin Eklund djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Kalmar. Allt från SVT:s Smålandsnytt.
  • Jesús Alcalá debatterar i DN: "Varje år får Svenska Jägareförbundet miljoner av staten för att tillhandahålla ”objektiv information” i jaktfrågor. Samtidigt skriver några av förbundets viktigaste makthavare på förbundets hemsidesblogg texter som är ett enda slagfält. Formu­leringar som ”man skiter fett i vad myndigheterna säger” blandas med ”mandom mod och morske män finns i gamla Sverige än”. Detta är en påminnelse om det omöjliga att låta ett särintresse verka som ett ombud för det allmänna".
  • Ord och inga visor i tidningen NorraSkåne: "Ideologiskt är djurrättsaktivismen besläktad med de s k autonoma grupperna, som hämtar inspiration från den anarkistiska läran. Anarkismen har sina historiska rötter i tsardömets Ryssland och bygger på våldsdåd som politiskt medel och dömdes redan i slutet av 1800-talet ut av den organiserade arbetarrörelsen som irrationell, förvirrad och rent av skadlig för sina egna syften. Men som alla extrema aktionsrörelser drar den ännu i dag till sig en del sympatisörer och anhängare, inte sällan yngre personer med ibland instabil psykisk status."

1 kommentar:

  1. Och med "instabil psykisk status" så menar de förmågan att känna medlidande?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.