2 juli 2012

Almedalen den 2 juli kl. 22:59

"Almedalen den 2 juli kl. 22:59."
Det var måndagsmorgon i Visby, och för vår del började den med jakt på frukost på Alpro, och slutade med jakt på sömn.

Vi hade hört att Alpro skulle bjuda på frukost under Almedalsveckan, på Donners plats var vad vi hade hört. Men där var det tomt med frukost baserade på produkter från växtriket. Däremot lyckades vi efter en stund lokalisera dem på Wallners plats. Gott! Vi fick också tillfälle att uppdatera vårvegokoll på Visby.


Medan en grupp befann sig ute i folkvimlet gick vi övriga på Svenskt kötts seminarium om köttfria måndagar- som vi redan har sammanfattat här. Efter seminariet var det dags för fler övningar på stan, det det idag var Miljöpartiets dag att synas mest och störst. För vår del var det dock Hönrietta som var i centrum den 2 juli 2012 – på framsidan på SvD, i Expressens Almedalstidning, samt att hon blev utsatt för ensjärtsvans-attack mitt på blanka dan.

Vi konstaterade under dagen att det känns som att det är färre arrangemang som har med djurfrågor att göra i år jämfört med förra året – och att en del, t.ex. det om Köttfri måndag, arrangeras av den ”andra sidan”. Lite trist, och man kan såklart fundera på vad detta beror på. Våra tvåförsta egna seminarier, av tre, äger rum imorgon. Hjärtligt välkommen dit, eller att se dem i efterhand på vår webbsida.


På kvällen var det Åsa Romson som talade i Almedalsparken medan vi delade ut material, värvademedlemmar, lärde oss säga både Facebook och Twitter på teckenspråk och dela med oss av Almedalen-humor (”mycket får man höra under Almedalsveckan, men det är dåligt med rauka besked”).

Almedalsveckan är fantastiskt på många sätt, men det är samtidigt full rulle från morgon till kväll. Så dagens planerade kvällspromenad vid vattnet ställdes in, och istället inleddes jakten på sömn. Först på programmet imorgon är ett seminarium om skolmat klockan halv tio. Och antagligen en tur förbi Alpro-frukosten igen...


2 kommentarer:

  1. Vad jobbigt ni har som är så renläriga och som inte ens har råd att köpa er egen mat. Mitt hjärta blöder för er men om 10 år sitter ni på Södermalm med man, barn och bostadslån och är röda som tomater hur naiva ni var i unga år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tänker på Alpros frukost? Tyvärr hann vi inte dit idag, så vi fick köpa och äta våra egna mot på morgonen. Skandal!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.