13 juli 2012

Sommartider (hej, hej) - #8

"Sommartider (hej, hej) - #8."
I vad som har blivit något av en sommartradition här i bloggen tar det ordinarie bloggandet semester under ett par veckor. Istället blir det varje fredag ett inlägg där vi småkollar (det är ju ändå officiellt semester...) på ett par intressanta och/eller läsvärda saker. Så, välkommen till sommartider (hej, hej), del 8!

I Bibeln berättas att Syndaflodens regn varade i 40 dagar och 40 nätter. Här i Sverige kallar vi det sommar.
Foto: Frederic Mancosu / Flickr

Ni har väl inte missat att ETC:s har kötttema i sitt senaste nummer? Var det inte också ETC som hade kött-tema en tidigare gång, för en massa år sedan med gris-masken på omslaget? Det kändes som ett väldigt betydelsefullt och viktigt nummer den gången, får se hur det blir med detta.

Som brukligt är det rakt på sak när Per-Anders Svärd bloggar: http://peranderssvard.blogspot.se/2012/07/vegetariskt-vegetabiliskt-veganskt.html. Som brukligt tror jag det passar perfekt för vissa att läsa, inte lika perfekt för andra.

Fick ett tips Jonatan om denna musikvideo, av och med Vegan Smythe - som jag inte har en aning om vem det är, är första gången jag hör det namnet.


Ingen semester i djurfabrikerna – ett läsvärt debattinlägg från Annika Spalde och Pelle Strindlund i tidningen Dagen.

"I'd rather be remembered for saving animals". Sympatiskt sagt av Brian May från gruppen Queen.


En man i Luleå höll 25 katter så illa att han fått djurförbud, en hästägare i Höganäs gjorde detsamma med hästar och i Örkelljunga gjordes samma sak med hundar. Ett hunddagis i Landskrona trotsar sitt djurförbud och i Falkenberg omhändertogs 757 (!) illrar. Detta får mig osökt att tänka på det seminarium som arrangerades i Almedalen, om att brott i djurrättsrörelsens namn ökar i Sverige. Det är fortfarande en väldigt, väldigt lång väg kvar för djurrättsrörelsens lilla olagliga gren att vandra innan man kommer ikapp den djurutnyttjande världen när det kommer till brottsstatistik.

Tips om en intressant utställning som visas på Landskrona stadsbibliotek: http://hd.se/landskrona/2012/07/08/djurratt-eller-djurfel/

Det finns bara att problem med Astrid & Apornas nya produkter – att de inte är särskilt goda. Förlåt, men jag ärlighet är en dygd. Skriv gärna en kommentar om att jag har fel. Har smakat pr*ckig korven, sk*nka och har gr*illburgaren och fiskp*nnen kvar i kylen.

Djurens Rätts sommarturné ger en hel del trevliga ringar på vattnet. Som detta. Missa inte heller sommarturnéns alla fantastiska inlägg på vår webbsida, som detta från Peace & Love.

Gick till affären för att köpa Oatlys havredryck. Kom hem med ICA:s nya sojadryck. Kanske lite klantigt, men å andra sidan – onekligen snarlika förpackningar, eller hur? Slump, eller inte slump?

Har inte läst inlägget Look who is talking animal welfare! på bloggen Counting Animals. Jag har ju semester... Men det ligger högt upp på min läs-lista när den tiden kommer, verkar vara intressant! Noterbart att HSUS får så väldigt mycket mer träffar än PETA på senare år.

Är långt ifrån någon hundexpert, men det här med gula hundar känns extremt smart.

Det var det för denna vecka. Lägg gärna in en kommentar om jag har missat något intressant (eller stavat fel nånstans). Annars så hörs vi om en vecka.

3 kommentarer:

 1. Ja, ETC hade ett köttnummer år 2000 eller 2001. Med filosoferna Torbjörn Tännsjö och Ingmar Persson bland andra.

  SvaraRadera
 2. Tännsjö är väl orolig för att köttkonsumtionen minskar. Mindre konsumtion=färre djur= mindre lycklig värld. Bara i USA är minskning en miiljard djur om året!

  SvaraRadera
 3. Har du källa till den siffran (1 miljard mindre)?

  Jag tror Tännsjö skulle glädjas åt en sådan minskning på grund av hur total sett miserabelt djur i djurindustrierna i USA har det.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.