3 juli 2012

Tisdagen den 3 juli kl. 23:10

"Tisdagen den 3 juli kl. 23:10."
Imorgon kl. 07.45 börjar Djurens Rätts och Djurskyddet Sveriges seminarium om djurtransporter. Vi ska gå från huset vid 7-snåret, så det är snart dags att lägga sig tillrätta i min Almedals-soffa och sova... Men en dag med Almedalen har ju gått, så en en kort sammanfattning är på sin plats.

På seminarie (seminarium?) med Djurens Rätt.
För en egen del blev det ingen Alpro-frukost, utan istället Svenskt kötts seminarium om skolmat. Och det är ungefär allt jag har att säga om det seminariet. I övrigt har vi idag pratat med t.ex. Carin Götblad om djuridik och med Carl Emanuelsson, talesperson för Feministiskt Initiativ om djurrätt. Emanuelsson vill gärna se mer djurrätt i skolundervisningen sa han till en av våra utsända innan sitt väntande torgtal. ”Jag ser personligen inga argument för att äta kött” meddelande han och berättade att F! jobbar mot all exploatering av djur, och kommer att synliggöra de frågorna mer i sitt arbete framöver. 

Carl Emanuelsson.
Djurens Rätt arrangerade under eftermiddagen två seminarier – om burhönor, upphandling ochkonsumentmakt, samt kycklinguppfödning. Klicka på länken så läser du mer om seminarierna på vår webbsida. Inspelningen från seminarierna kommer om ett par dagar.

Vad hände mer idag? Statsminister Fredrik Reinfeldt talade i Almedalsparken, vi lyssnade på LRF:s ordförande Helena Jonasson, vår ordförande hamnade i en blogg och SLU sprang på Hönrietta på stan. Och apropå Hönrietta så testade hon idag på att hoppa över lönegapet:


På kvällen hade vi middagsgäster, tre trevliga kvinnor från Djurskyddet Sverige och en lika trevlig kvinna från organisationen Animals' Angels. Bra tisdagskväll!

God natt, vi hörs imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.