5 oktober 2012

Alexander Bard verkar inte gilla det här med djurs rättigheter

"Alexander Bard verkar inte gilla det här med djurs rättigheter." 
Att Alexander Bard - inte bara musiker och Idol-jurymedlem utan också framgångsrik hästuppfödare - tycker kritiken mot travsporten är galen har redan framgått. Men han verkar inte heller ha särskilt mycket över för djurrättsorganisationer överlag.

Bläddrade precis igenom nummer 5/2012 av tidningen Hippson (där Djurens Rätts hästgrupp intervjuas), och i en intervju med Alexander Bard säger han ur sig följande om djurrättsorganisationer.
"Deras mål verkar vara att inga djur ska finnas i mänsklig vård över huvud taget, det är helt absurt. I grunden handlar det om ett människohat, en föreställning om att människor är onda och vill djuren illa. Själv är jag övertygad om att människan i grunden är god och vill djuren väl."
Min kommentar: det har onekligen gått jäkligt bra för den goda människan så här långt, Som mänsklighet har vi verkligen uppvisat en talang för det här med att värna djur och natur. Om vi bara fortsätter som vi har gjort fram tills nu kommer det här att bli kanonbra!

Jag tror ordet "cynism" fungerar bättre än "hat" i sammanhanget - finns det en föreställning om människan handlar det nog snarare om att vi är bekväma, lata, ofta tänker på oss själva i första hand och att vi vill tjäna så mycket pengar som möjligt resp. spendera så lite som möjligt. Det är därför, tror jag, vi behandlar djur illa. Det handlar inte om att människan är vare sig "ond" eller "god".

Alexander Bard igen:
"Jag tycker inte att den här lilla minoriteten ska lyssnas på alltför mycket, eller att vi ska lägga allför mycket tid på att bemöta dem. De är varken demokratiskt valda eller representativa."
Min kommentar: är proffstyckare som Alexander Barn demokratiskt valda? Är han representativ? Vad jag vet har inget av detta ändå hindrat honom från att uttrycka åsikter. Precis som Djurens Rätt gör.

Om det endast vore demokratiskt valda politiska partier (och representativa ska de dessutom vara) som skulle ha existensberättigande i samhällsdebatten så vet jag inte om det skulle bli så mycket debatt.

12 kommentarer:

  1. Jag tycker att Alexander Bard inte ska lyssnas på alltför mycket.

    SvaraRadera
  2. Håller med ovanstående talare. En man som går i shorts mitt i vintern har uppenbarligen ett bristande omdöme och är svår att ta på allvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha det har det alldeles rätt i Lillfinger! :)
      Mvh Tummen

      Radera
  3. Hur kan någon år 2012 kalla det som djur utsätts från i djurindustrin för "vård"? När blev det vård att låsa in och döda och sen äta upp patienten? Bard behöver gå en kurs i vårdkunskap. Eller en ordbok.

    SvaraRadera
  4. Vi lever i ett land där vi har yttrandefrihet. Den friheten nyttjar Bard själv väldigt flitigt, men de som inte tycker som honom ska alltså tystas ner och tigas ihjäl?

    SvaraRadera
  5. HEJ! Vad det beträffar Alexander Bard, han verkar ha väldigt knepiga åsikter om djur överhuvudtaget, djur är ju mycket trevliga så också hästar, men jag tycker att travsporten bör försvinna, för denna s.k.sport gagnar faktiskt inte några hästar.Djur är helt underbara individer. Med djurhälsning Ullamila

    SvaraRadera
  6. Jag kan nog inte hålla med dig här. Jag tror inte att människans natur har särskilt mycket med vårt förhållande till andra djur att göra. Däremot tror jag att det i en kapitalistisk värld görs svårt att hålla andra värden över de ekonomiska. När pengar ska tjänas till varje pris och det enda sättet att vara konkurrenskraftig går genom att distansera sig från andra varelser och behandla dessa som medel för egen vinning, det är då djuren får lida. Jag tror att, som vi kan se hos barn, de flesta människor föds med empati för andra individer, men de socialiseras in i att göra skillnad mellan husdjur och matdjur: Det spelar ingen roll om den sistnämnda är mer intelligent än den förstnämnda - den ena gruppen är våra kompisar och gentemot dem har vi skyldigheter, de andra är varor och, inte bara kan, men bör ätas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, kanske. Även om jag kan tycka att många barn inte precis är några föredömen när det kommer till omtanke om djur. Men på det stora hela har du en viktig poäng.

      Radera
    2. Peter Nilsson, min erfarenhet är att barn har en medfödd empati för både djur och människor och känner varmt för djur och vill de väl på alla sätt.
      Men det finns barn som tycker det är "kul" att sparka på en igelkott, som om det vore en fotboll och barn som tycker det är "kul" att rycka vingarna av nyckelpigor och liknande.
      Dessa barn som beter sig på detta sätt har en störning i det inre känslomässiga livet och har fått brister i sitt känsloliv/ förmåga till empati p.g.a.
      störnigar i uppväxten.
      Dessa barn är undantag och bör uppmärksammans och få hjälp och stöd att utveckla sin känsloliv.
      Vad nu detta har med djurrätt att göra.............

      Radera
  7. Oj ja som trodde han var djurvän nu tycker jag inte alls om honom.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.