15 maj 2009

Veckans bevingade ord - vecka tjugo

Veckans bevingade ord är ett återkommande inslag i bloggen som uppmärksammar något intressant som sagts i veckan.

Veckans bidrag hämtar vi från Aftonbladet, och det är Jonny Ulvtorp, ordförande i Sveriges biodlares riksförbund som är bekymrad över björnar som gillar honung.

Det har blivit en problematik i Sverige då vissa björnar blir "honungsbjörnar" och går in och förstör bisamhälen. Det här ställer till med ekonomiska problem för de biodlare som drabbas.
Enligt Aftonbladet är det tre procent av björnstammen som får ett onaturligt sug efter honung och Jonny Ulvtorp vill att det ska införas jakt på dessa "problembjörnar".

Björnar som gillar honung, där har vi verkligen ett problem. Som måste lösas genom att skjuta björnar.

Jösses.

6 kommentarer:

  1. Jag är inte förvånad över att man nu vill skjuta björnar som gillar honung. Reaktionen tycks alltid bli densamma när vissa djurarter kommer närmare än en kilometer från ett bostadshus: "Skjut!". Det är patentlösning nummer ett, två och tre.

    SvaraRadera
  2. Ett annat citat från veckan: Sydsvenskan om mat: "Frågan är om det går att vara lyckligare än när man har munnen full av spädgris."

    SvaraRadera
  3. Har ni sett den här?: http://www.youtube.com/watch?v=BNn7ZXflMzY
    och hört det här?: http://ur.se/MediaPlayer/Templates/MediaPlayerPopup.aspx?id=101297&SeriesProductID=150215&ProgramProductID=150162&Media=radio

    SvaraRadera
  4. Länken verkar inte rymmas, skolministeriet heter i alla fall programmet och detta avsnitt handlar om att vara vegan i skolan.

    Filmsnutten är ju bara så fantastiskt bra, får ståpäls varje gång jag ser den :)

    SvaraRadera
  5. Sara, fantastisk video! Den hade jag inte sett.

    SvaraRadera
  6. Sven C, Lisa Förare Winbladh har uppenbarligen problem med att definiera lycka...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.