2 april 2009

Apropå glasbitar och kycklingar

Alexandra Leijonhuvud, förbundsordförande:

Djurens Rätt har i olika sammanhang blivit ombedda att uttala sig om glasbitar i kycklingar. Kort sagt: Det är olagligt. Det kan skada både människor och andra djur. Djurens Rätt vill med pennan och det personliga samtalet nå ett samhälle som respekterar djurs rättigheter.

Ett par av inslagen i media är Lena Lindström i SR Dalarna och Sara Asteborg i SVT:s Rapport (15 minuter in i sändningen).

7 kommentarer:

  1. Tycker det var väldigt bra sagt av vår ordförande. Bra att hon dessutom lade in en länk till hur kycklingindustrin ser ut.

    SvaraRadera
  2. Trist att så många beskyller oss när något sånt här händer. Hoppas verkligen det inte visar sig att nån djurrättsaktivist ligger bakom glasbitarna, det skulle bara ge oss dåligt rykte och förstöra för vad vi kämpar för.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det är ett stort misstag att betona just att det är olagligt. Lagen har ingenting med detta att göra, vi borde istället föra fram vad veganism står för - att inte skada Något djur, varken människor eller andra, och att djurrättare därför inte gör sånt här. Genom att hela tiden tjata om hur vi "tar avstånd" från allt olagligt så förstör vi bara för djurrättsrörelsen. blanda inte in lagen i detta, det handlar om att inte skada, att minska lidande. det har ingenting med vad som är lagligt att göra. (ja, jag såg att hon även tog med det, men jag anser att det är fruktansvärt onödigt att först och främst påpeka att det är olagligt).

    SvaraRadera
  4. Håller med föregående talare här, finns ingen anledning att prata om att det är olagligt. DR skulle väl knappast blanda in glas i kyckling även om det vore lagligt.

    SvaraRadera
  5. http://www.aftonbladet.se/debatt/article4814061.ab

    Mycket bra skrivet av Ludvig Lindström.

    mvh
    Cathrine

    som tycker att det ska vara inskrivet i våra medlemskort hur vi arbetar och inte arbetar. Hur mycket vi än lider med djuren och det systematiska djurplågeriet så har Ludvig helt rätt.

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet, men min reservation är att vi inte ska utgå från att det är djurrättsaktivister som har gjort det. Men diskussioner som dessa blir det som att alla redan bestämt sig för att så är fallet. Och det hoppas jag verkligen att det inte är.

    SvaraRadera
  7. Fast jag tror redan att i allmänhetens ögon så är det djurättsaktivister som har gjort det. Och de drar alla över en kam.
    Hur ska allmänhetetn veta att vi arbetar endast med demokratiska metoder?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.