28 april 2009

Djurens Rätt skickar ett mail till Handelsbanken...

"Från: Lise-Lott Alsenius
Skickat: den 26 april 2009 10:18
Till: Handelsbanken
Ämne: Olämplig reklam

Medlemmar har hört av sig till oss efter att ha reagerat på er reklam där tjurfäktning är en del av budskapet ("Nå ditt mål utan att ta onödiga risker). Att glorifiera och utnyttja en grym gammal sed som består av tortyr av djur ger ingen bra bild av verksamheten. Vi är många som inte kan se tjurfäktning som mod utan bara som ett utdraget djurplågeri.

Nej, tjurfäktning är verkligen att ta onödiga risker och ett mycket onödigt djurplågeri. Tyvärr är ni inte ens ensamma om er idé. Även BDO försöker utnyttja tjurfäktning i sin marknadsföring. Kanske ni har samma otidsenliga reklambyrå?

Med djurvänlig hälsning,
Lise-Lott Alsenius
Informationschef
Djurens Rätt
"

Handelsbanken skickar ett mail till Djurens Rätt...

"Från: Björn Wahlström
Skickat: den 27 april 2009 14:20
Till: Lise-Lott Alsenius
Ämne: Olämplig reklam

Hej Lise-Lott,

Tack för ditt mail. I all vår kommunikation kring kapitalskyddade placeringar förmedlar vi hela tiden budskapet att man inte ska ta några onödiga risker, att man kan vara lite feg. Bilden på framsidan vill förmedla just detta. Att man inte ska ut och slåss, utan vara försiktig. Som du ser på fotomontaget så vågar mannen inte ens gå ut i hagen. Det finns inte heller några vapen på bilden. Det är absolut inte vår avsikt, som du kanske förstår, att marknadsföra eller se positivt på tjurfäktning. (...)

Vi har dock noterat att några våra kunder har reagerat på ett sätt som inte var vår mening. Vi har slutat marknadsföra just denna produkt den 23 april, så den aktuella bilden finns inte längre.

Vänligen
Björn Wahlström
Centrala Informationsavdelningen
Klagomålsansvarig"

Som det framgår av texten har Djurens Rätt även skickat ett mail till BDO Nordic, dock utan att ha fått svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.