3 april 2009

Veckans bevingade ord - vecka fjorton

"Nobody can come up with a good argument for eating animals—nobody can. People as some kind of a joke say, well, "It’s tasty," but it’s only tasty once you garnish it and you put salt and pepper and you cook it and you have to do 300 things to it to disguise its true taste. If you put garnishes on a chair or fabric it would probably taste quite nice."
För veckans bevingade ord vänder vi oss till Morrissey, som i veckan fått uppmärksamhet i media för att ha stoppat försäljningen av kött under sin konsert i Borås den 18 juni. (Vilket inte precis är unikt för just Borås.)

Ni vet hur det ibland är musik och särskilda band som man egentligen inte gillar men hör dem så ofta och så mycket att man till slut kan tralla med i varenda låt? Så var det för mig med The Smiths, med Morrisey - en ständig röst för djurs rättigheter - bakom micken. När jag blev aktiv i Djurens Rätt (eller Nordiska Samfundet Mot Plågsamma Djurförsök som vi hette då) i Göteborg för 13 (?) år sedan var det The Smiths som gällde på Sesam café. Och efter ett tag började man helt enkelt gilla deras musik, oavsett om man ville eller inte. Och i och för sig, gör man en skiva med titeln "Meat is Murder" så förtjänar man att gillas.

Jo, just det - citatet kommer från denna intervju med PETA:s Dan Mathews.

1 kommentar:

  1. Helt klart ett bra sätt att göra ett statement. Det blir ju ett snack kring varför korvmojjen i hallen är stängd när den annars alltid är öppen. Mycket bra! MEAT IS MURDER!! ...och en meningslös kvarleva.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.