13 april 2009

Han är Sveriges mest kända vegetarian

Tillbaks i tjänst efter några dagars ledighet (de tre viktigaste vegoupptäckterna under ledigheten: tacopaj är en fantastisk påskrätt, Coop Forum i Västberga har sjuuukt mycket vegomjölk och otroligt nog går det att köpa Veggos bacon i den lilla, lilla affären Tempo på Ljusterö) ögnade jag som hastigast igenom påskhelgens mediabevakning och upptäckte en nyhet från Morgon i P4 Norrbotten där de skriver att Per Ragnar är Sveriges mest kände vegetarian.

Min första tanke var att Per Ragnar inte på något sätt är Sveriges mest kända vegetarian. Men om det inte är Per Ragnar, vem är det då? Det tog någon timme att klura ut det hela, men här är listan på Sveriges tre mest kända vegetarianer:
 1. Tomas DiLeva. Om alla vet vem man är, och om alla vet att man är vegetarian - då måste man ju vara Sveriges mest kända vegetarian, eller hur? Grattis Tomas.
 2. Peter Wahlbeck. Vegobudskapets högsta röst. Rent bokstavligen.
 3. Charlotte Perelli. För att vara Sveriges mest kända vegetarian känns det som att alla måste veta att man är vegetarian. Och i detta fallet tror jag inte alla vet det. Därav plats tre.
Bubblare: Wanja Lundby-Wedin, Christer Lundberg, Mian Lodalen, Promoe. Och jag gissar att vi inte sett det sista av Ludvig Lindström ännu...

12 kommentarer:

 1. Jag känner en gammal flickvän till Tomas och hon berättade för mig att han fuskade med sin vegetarianism varje påsk för att han älskade (att äta) lamm.

  SvaraRadera
 2. Per Ragnar? (hade nästan glömt honom)

  Di Leva känns som en solklar etta.

  SvaraRadera
 3. Och jag visste inte att DiLeva var vegetarian men däremot att Perelli är det. Så det beror nog på (nu är jag inget större fan av någondera)

  SvaraRadera
 4. Ajdå. Där rök ju mitt argument för att DiLeva var solklar som nummer 1...

  SvaraRadera
 5. Man är väl inte vegetarian om man äter fisk och skaldjur? :) Vilket Charlotte Perrelli gör sedan några månader tillbaka. Står en del om det i hennes blogg.

  SvaraRadera
 6. Nathalie, verkligen inte - tack för informationen! Det var mer än vad jag visste.

  SvaraRadera
 7. Tji fick jag för att jag blev imponerad av Charlotte Perelli... Ptomoe är dock den coolaste av de du nämnde, måste jag säga.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Kitty Jutbring är stolt vegetarian!

  SvaraRadera
 11. Promoe är inte vegetarian :)

  SvaraRadera
 12. Apropå Promoe: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4043&artikel=4461264

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.