12 december 2011

Nejdå, inget gnäll här inte!

Känner mig lite neggo idag - och tycker då det är bättre att inte skriva något alls, istället för att skriva något gnälligt.

Känns fantasilöst och inte så kul att gnälla över gratisreklamen för Cirkus Maximum i SVT, eftersom det ju inte är cirkusar i sig som är problemet utan att de släpar runt på massor med djur. 2011 hade de med sig 16 hästar, två åsnor, fem zebror, tolv hundar, sju kameler, tre lamor, en watussi, en dvärgzebu, två highland cattle och sex getter. På SVT-bilden ser det ut som fyra elefanter...

Känns inte så kul att gnälla över att Scan skänker pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus - utifrån försäljningen av julskinkor. Ju fler döda grisrumpor, desto mer pengar till barnsjukhuset. Härligt!

Och jag stör mig på att jag går igång så på en del av LHCF-kostens förespråkare, som jag tycker är lika insnöade på sitt (kritiserade av vegoätande) som de säkert tycker jag är på mitt. De menar säkert väl.

Så nej, inget gnäll från min sida! Återkommer snart med något sjukt positivt och fullt av optimism.

6 kommentarer:

 1. Jag förstår dig, ibland är det svårt att inte känna sig lite gnällig :p Men jag kan berätta en sak som kanske kan få dig lite gladare:

  För två års sen försökte jag förgäves få Ica maxi i Uppsala att ta hem astrid och apornas julskinka. Det slutade med en tripp till Sthlm och goodstore istället. Nu vet jag att ica maxi i Uppsala började sälja skinka utan rumpa redan förra året så det är ingen nyhet, men jag var ändå orolig när jag behövde köpa en i år att de skulle ha ändrat sig och inte sälja den längre. Döm om min lycka när jag kunde skåda ner på en stor hög med röda grisprydda förpackningar i frysboxen!

  Och inte nog med det, det bästa var nästan att när jag skulle betala tittade den unga tjejen i kassan noga på skinkförpackningen och liksom undersökte den. Sen sa hon: Coolt, får jag öppna och titta hur den ser ut? Javisst sa jag, och så gjorde hon det. "Riktigt coolt" blev domen. Åh vad det gjorde mig glad! För att göra en kort historia lång :p

  SvaraRadera
 2. Wow, härligt att skinkan utan rumpa börjar spridas. Tack för den positiva historien!

  SvaraRadera
 3. Blä på djurcirkusen.

  Och blä på Scan som så ihärdigt försöker vinna snäll-poäng när hela deras verksamhet bygger på att vara elak.

  Jag är också ganska gnällig ibland X) blä!

  Och när ni pratar om skinka utan rumpa blir jag jättenyfiken på att testa! Detta blir min första jul som vegan = massor av nya grejor på julbordet :P

  SvaraRadera
 4. Och ett sista blä på alla äckliga saker som skrivs i scan-bloggen. Det är nästan så man garvar på sig.

  SvaraRadera
 5. Kul med nya julskinkan - den är strålande. Enda nackdelen är väl att den är för liten... Men egentligen tyckte jag inte den där gamla kålroten man griljerande förr var så tokig - det handlar ju egentligen mer om det man har runt omkring.

  SvaraRadera
 6. Tråkigt: 5 elefanter. Inte 4. Jag ser 5 indiska elefanter på bilden.

  Positivt: de verkar ha slutat med sjölejon. Fy vad äckligt det var då jag fick se dessa sälar bakom kuliserna... men de verkar ha slutat med sälar :)

  Cirkus är ett underbart fenomen, då de är utan djur. Det är härligt att se människor uppträda, de är fantastikt duktiga.
  Men, vare sig det gäller exotiska och stora djur som elefanter eller sjölejon, eller mer vanligare, mindre djur som kaniner eller hundar, så är det sorgligt och vidrigt.

  Och ingen skinka what so ever - forever!

  /Anemonen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.