20 november 2012

IFEEL – kroatisk djurrättsrap

"IFEEL – kroatisk djurrättsrap."
Det damp ner ett rött kuvert på Djurens Rätts kansli häromveckan. I kuvertet låg två cd-skivor - den ena med fem låtar och den andra med ett par videos. Allt av, och från, den kroatiske djurrättsrapparen IFEEL.

IFEEL var ny för mig, men det finns en del att läsa på nätet - som hos den kroatiska djurrättsorganisationen Prijatelji Zivotinja: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.en.php?id=1376. Läs gärna där, och på den officiella hemsidan http://www.musicifeel.com. Budskapet blir tydligt rätt fort. Och visst är det ett trevligt budskap inom en genre som annars [infoga mina fördomar här om rap/hiphop som bara handlar om pengar, kvinnor och blingbling].

Av de fem låtarna är tre lite tyngre, som huvudspåret ”Why I Do It” (videon strax härunder). Jag gillar nog de lite "ljusare" låtarna mer dock. Dessutom innehåller dessa två ett väldigt positivt budskap om och till alla djurrättsengagerade som jag tycker tilltalar. Något att komma i rätt stämning av.

Ett nytt album ska enligt den officiella hemsidan komma ut den 20 november, kan vara något att hålla utkik efter för den djurvän som är lagd åt rap/hiphop-hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.