13 juni 2007

Mer om kött och miljö

Stockholms Fria Tidning kommer att granska kopplingen mellan kött, miljö och samhälle i de närmsta numren. De första inläggen finns här, här och framförallt här, där Fredrik Hedenus, doktorand i energi och miljö på Chalmers i en intressant analys menar att djurrättsrörelsen ska akta sig för miljöargumenten.

I Svenska Naturskyddsföreningens medlemstidskrift Svensk Natur intervjuas Pia Lindeskog, nutritionist och forskare med inriktning på hälsa och miljö hos KF. Tidigare var hon på Stockholms läns landsting, där hon var med och tog fram ett program som heter Ät smart. Svensk Natur skriver: "Forskarna bakom Smart-maten vill se mer grönt på tallriken, mindre av köttet och mer baljväxter."

Men:

Så egentligen borde vi alla bli vegetarianer?

- Nej, det är inte vårt budskap. Du får gärna bli vegetarian, men det är lättare att få en fullvärdig kost om den innehåller kött och fisk, men mängderna måste minskas, säger Pia Lindeskog.

Tänk så svåra en del saker är att säga...

I Stockholm pågår just nu Spirit of the Wild, en utställning som blandar fantastiska bilder med ett budskap om att dessa djur kan komma att försvinna om vi inte tänker om när det gäller vad vi utsätter jorden för. Bilderna är fantastiskt fina, så ta en sväng förbi Raoul Wallenbergs Torg om du är i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.