6 juli 2009

Tjurar i TV4:s Nyhetsmorgon (och grattis Uno!)



Innan min kollega Sofia kom till Djurens Rätt jobbade hon för PETA, People for the Ethical Treatment of Animals. Och det är som representant för PETA som hon imorgon (tisdag) pratar tjurfäktning och tjurrusningen i Pamplona i TV4:s Nyhetsmorgon strax före kl. 07.00. Så glöm inte att sätta väckarklockan innan du lägger dig!
Ämnet är aktuellt med anledning av att PETA:s just nu protesterar mot... tjurfäktning och tjurrusningen i Pamplona. Protesterna kan se ut som bilden ovan, och fler bilder finns här och här (känsliga tittare varnas för att det kan förekomma en del naket på bilderna).
Imorgon gratulerar vi för övrigt också Uno Germsjö på 50-årsdagen! I min ungdom var det Uno som försåg djurrättsrörelsen med djurvänliga skor, och han valde dagen till ära en väldigt fin tröja när lokaltidningen TTELA kom på besök. Vill du bli lika fin som Uno får du snabbt som attans bege dig till le Shop, för det finns endast något enstaka exemplar kvar av denna klassiker till tröja...

4 kommentarer:

  1. Heja Sofia! Väl talat!

    SvaraRadera
  2. För den som inte var uppe med tuppen, se inslaget på http://tinyurl.com/lk63gv

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat Sofia! Du framförde ditt budskap så tydligt och klart.
    Den svenske tjurfäktaren verkade komma från en annan planet, undrar vilken? Han var ett UFO jämfört med dig som glänste som en klar och ljusstark engagerad människa för djuren.
    Återigen: bra jobbat, lite synd att det sändes så tidigt på morgonen då kanske inte så många tittar på TV.
    Filminslagen från tjurfäktningen var svåra att se, men det är troligen bra att verkligheten visas.
    Kanske ska DR kampanja mot tjurfäktningstortyren, som enligt UFO:t var ett samspel mellan människa och djur och starkt reglerat, så att inget djur lider.
    Oj då.....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.