23 januari 2011

Välkommen till vår bokcirkel (om ”Jordens herrar”)!

Frågan är om någon svensk bok om djurrätt har känts lika spännande på förhand som Pelle Strindlunds nyutkomna Jordens herrar (det ska väl vara sedan Lisa Gålmarks Djurrätt : En fråga om frihet, jämlikhet, solidaritet som eventuellt kan konkurrera). Bland mina vänner statusrader på Facebook går det redan att läsa hur bra den är - och då har jag inte ens fått tag i mitt exemplar ännu!

För dig som vill läsa boken tillsammans med mig, och förhoppningsvis många andra, drar vi här i bloggen igång den första djurrättsliga bokcirkeln på nätet (jag gissar i alla fall att det är den första...).

Upplägget är att du beställer ditt ex. av boken på t.ex. http://animalrights.se/shop/detalj.asp?prod=570 så att du har boken i din hand senast fredagen den 4 februari. Därefter läser vi boken tillsammans i ett lagom lugnt tempo, och använder denna blogg till att diskutera, reflektera och fundera kring det vi läst. (Och blir det bara jag som deltar så får ni helt enkelt läsa om mina funderingar kring boken).

Jag hoppas du vill vara med, det här kommer bli väldigt kul och lärorikt! Ta chansen att läsa en spännande bok om djurrätt, och lär dig mer genom att dela erfarenheten med andra. Vi hörs den 4 februari!

6 kommentarer:

 1. Nytt, spännande, intressant upplägg Peter Nilsson!

  SvaraRadera
 2. Gubben i skogen24 januari 2011 15:50

  Mycket intressant!
  Boken är beställd!

  SvaraRadera
 3. Nu har alla möjligheten att diskutera ideologisk djurrätt utifrån en gemensam sak, Pelle Strindlunds bok.
  Bra idé Peter Nilsson, hoppas att många hänger med i bokcirkeln!

  SvaraRadera
 4. Schysst idé Peter, jag är på! //Rebecka Zacho

  SvaraRadera
 5. Jag är med! Kul! Jag har tur och bor där det bästa biblioteket finns (eller kanske hänger det bara på den bästa bibliotekarien?) så boken är beställd och kommer förhoppningsvis innan den 4 feb. Ett tips till andra som har det skralt i bokkassan är alltså att se om biblioteket där du bor kan ta in den!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.