30 augusti 2011

Köttlobbyn bakom ökad köttkonsumtion - tänka sig

"Så kallade lågkolhydrat-dieter som bygger på stor andel kött och fett i kosten blir alltmer populära. Men dieterna är en miljömässig katastrof och bygger på forskning som finansierats av den amerikanska köttindustrin. Det visar Ekots granskning."
Läs och lyssna till SR Ekots rapportering, även artikel i DN.

8 kommentarer:

 1. Vegetarianerna slår tillbaka! SR-journalister vill marknadsföra sin egen bok som kommer ut i dagarna... Minst sagt ruttet.

  SvaraRadera
 2. Är du på något sätt insatt i hur en LCHF "diet" fungerar? var teorin bakom den är eller baserar du bara ditt snack på en artikel någon annan har gjort?


  MVH JJ

  SvaraRadera
 3. Jag har vänner som har sina djur betandes i underbar terräng med träd och stenar. Dom ger inte sina djur ett gram spannmål och djuren växer jättebra. Dessutom gödslar dom själva och väldigt många växter och andra arter (fåglar och insekter) trivs bra i den här underbara miljön. Utarmade bönåkrar där besprutningstraktorn kör kors och tvärs och dödar allt liv som inte ska finnas där är inte heller optimalt. Äter man LCHF så äter man normalt med protein, men mer fett.

  SvaraRadera
 4. Fredrik, är Daniel och Malin vegetarianer? Jag skulle gissa att de har tillräckligt mycket cred redan, utan detta.

  JJ, menar du mig eller någon annan?

  Anonym, bra för dina vänner. Detta gäller ju dock en ytterst minimal del av de animalier som säljs i svenska affärer. (Det låter som att du hade en dålig dag då du spanade in en bönåker senast.)

  SvaraRadera
 5. Det mest intressanta med den senaste tidens katastrofer (ur LCHF-ögon) är hur sektmedlemmarna och deras översteprästinna svarar på kritiken. Istället för att erkänna att det finns problem med LCHF, så svarar de med klassiskt förnekelsemanér, samt att spamma varenda insändarkolumn och blog som behandlar dessa nyheter.

  SvaraRadera
 6. Edanator, vilka problem med LCHF? Bara för någon hävdar att LCHF är ett problem så betyder det inte att det faktiskt är ett problem.

  SvaraRadera
 7. Christer, vegan31 augusti 2011 22:23

  Anonym 19.28, självklart är LCHF-dieten ett problem, eller egentligen två eller fler problem.
  Det är ur hälsosynpunkt ett katastrofproblem och ur miljö och djuretisk synvinkel också en katastrof.
  Vi äter redan alldeles för mycket kött (vilket vi inte borde alls) och ökar köttkonumstionen ovan med de problem jag skrev ovan. Därtill kommer att med en ökad köttkonsumtion så kommer fler människor att svälta ihjäl. Så enkelt är det, men uppenbarligen svårt för de flesta att förstå. Vi lever som att allt vore oändligt och att allt finns för alltid, vi människor är nog den mest korkade egoistiska varelsen som har funnits på denna planet.
  Kunskap tycks inte gå in och empati med människor och djur är förträngda. Med vårat levandssätt och en så vansinnig rekommendation som LCHF-dieten, så miskar vi aningslöst den tid vi har kvar här på jorden.
  Tiden är begränsad för vår personliga levnad och också för mänsklighetens överlevnad, men varför inte göra det bästa för våra barn och deras efterkommande, de tycker nog att det är roligt att leva.
  Kommunismen är död, kapitalismen har säckat ihop, det behövs ett nytt tänkande.

  SvaraRadera
 8. Heja Christer! Skulle kommentera men såg att min åsikt redan hade sagts. Kan bara stämma in.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.