12 augusti 2011

Sommartider (hej, hej) - #7

Foto: Stephanie Keeney / Flickr

Så, det sista sommarturnéblogginlägget för i år. Det går fort det här med sommar. Utanför fönstret börjar bladen gulna, och en massa har redan trillat av. När kom hösten, och varför har ingen sagt något?

Kul att vegomat blev en fråga som diskuterades på Svenska kyrkans ungas årsmöte. Resultatet i omröstningen? Läs här.

Har du sett senaste Ridsport? Gör det annars. Djurens Rätts duktiga hästgrupp är med. Finns i välsorterade tidningsbutiker. Även Hästmagazinet skriver om samma ämne.

Köttfria måndagar i Malmö? Låter som en bra idé tycker jag...

En trist ledare från BLT/Sydöstran i ett trist ämne. Dessa hot är såklart tokiga, men djurrättsaktivister är ingen klump, vilket inte heller MR-aktivister (ett uttryck jag för övrigt aldrig hört tidigare, men det kanske bara är jag…?) är. Och jag är rätt säker på att en utblick på världen utanför Blekinge skulle göra att hon hittar människor som säger sig kämpa för andra människor som beter sig rätt illa även de. 

Koka kräftor - veckans diskussionsämne i Hemmets Journal.

Förresten, apropå det här med att djurrättsaktivister är en klump. När jag häromveckan kritiserade Morrissey för ett uttalande han gjort efter hemskheterna i Norge så var det någon i kommentarsfältet som tyckte att jag splittrade djurrättsrörelsen. Vi kanske är en klump en ändå?

Veckans djurhjälte nummer 1: Malin. Veckans djurhjältar nummer 2: Djurens Rätt Umeå.

Tysklands starkaste snubbe äter vego. Det kan säkert ta knäcken på någon fördom, eller två. 

Cellodling kan ersätta djurförsök - bra det! Odlat kött och cellodlingar, visst känns det som att framtiden kommer närmare för varje dag?

Läsvärt av Johan Croneman i DN apropå ett ämne som ligger mig nära om hjärtat. Den klump vi är har väldigt lätt att skjuta över problemen på någon annan långt bort.

Apropå DN – visst låter det på denna artikel som att Karl-Alfreds kokbok vore vegetarisk? Läser man originalartikeln från The Guardian så känns det inte lika mycket så.

Under seminarierna om offentlig upphandling i Almedalen så var "Rättviks-fallet" två ofta förekommande ord. Nu ser dock fallet ut att gå mot sin lösning - och dessutom på ett sätt som borde vara positivt ur djurskyddssynpunkt. Även LRF är positiva.

Trevligt från Twitter på sista tiden: veganskt med Ellen, Djurens Rätt Linköping - nu även on the Twitter och vegokäk i P2. 

Tror jag har fått några insikter under sommaren, som lite berör den ovan nämnda klumpen. Ska låta de gro lite, och se om det kanske blir något intressant under hösten av det hela. Vi får se.

Tack för denna sommar, i nästa vecka återgår vi till det vanliga programutbudet. Haj, haj!

1 kommentar:

 1. Vilken dum fan som skrivit den där ledaren. Svartvit och helt galen. Jag menar, har hon sett bilderna från världen senaste tiden? Revolter med vapen och våldsamheter överallt.
  Men det kan ju inte vara fel, för det handlar om MR (ja, det är ett välanvänt uttryck Peter ;) ) och inte om fjuttiga djur.

  Man rapporterar om våld i människans tjänst som revolution, men om våld i djurens tjänst som idioti. Därmed inte sagt att våld är rätt.

  Förresten, vad är det när en pälsnisse hotar en Djurrättsaktivist? Inte värt att rapportera om. Just det.
  Blir så trött.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.