26 september 2011

Casper Janebrink, Lotta Engberg och Sten Nilsson bland tolv dansbandsartister i Djurens Rätts kalender 2012


Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Erica Sjöström, Christina Lindberg, Maria Rolf, Henrik Strömberg, Sten Nilsson, Casper Janebrink, Olle Jönsson, Melissa Williams, Mats Bergmans och Klaz-Ingelaz är artisterna i 2012 års upplaga av Djurens Rätts kalender "Sverige dansar för Djurens Rätt".

– 2010 gav vi ut en kalender med våra bästa hårdrockartister tack vare eldsjälen Maria Rizell. 2011 var det pop- och rockartister och i år är det dansbanden som tar ton för djuren. Vi är mycket stolta över att presentera våra främsta dansbandsstjärnor på detta sätt, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande i Djurens Rätt och fortsätter:

– Fotograferingen var dock inte alltid så enkel. Kossan Nejlika trampade hårt på Mats Bergmans sångare Linus fot och sedan höll getterna på att förstöra scenkläderna. Och katten Lisa rumsterade vilt bland trummorna när Maria Rolf poserade men till slut blev båda tjejerna urfina på bilden.

Hon hoppas att artisternas engagemang gör att fler tänker på djurens utsatthet i vårt samhälle:

– I Sverige är dansen en stor folkrörelse. Det borde även omsorg om djur vara. Kalendern visar kontakten mellan människor och djur när den är som bäst.

Kalendern har tillkommit i samarbete med Diana Thylin, chefredaktör för tidningen "Får Jag Lov". Hon säger:

– Jättekul att Djurens Rätt har valt att satsa på dans som tema för sin populära kalender och att så många folkkära dansbandsartister valt att ställa upp för deras arbete för just djurens rätt. För mig är pardans glädje, närhet och beröring och i mångt och mycket gäller det även vid ett sunt umgänge med djuren, vilket man tydligt ser på de härliga bilderna.

Kalendern finns att köpa på www.djurensratt.se/webbshop. Överskottet av försäljningen går till Djurens Rätts arbete för djuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.