27 september 2011

Djur på jobbet - bu eller bä?

I senaste numret av Unionens medlemstidningen Kollega duellerar Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom med Helena Hasselskog, HP-direktör på Proffice om frågan "Djur på jobbet - är det okej?".

6 kommentarer:

 1. Inte för att jag inte håller med Camillas argument - men borde man inte som företrädare för Djurens Rätt poängtera att det är utifrån djurens synpunkt att det är bäst att de får följa med på jobbet (så att de slipper vara ensamma osv.). Argumenten som lyftes fram nu handlade ju mest om att det är bra för husse och matte...

  SvaraRadera
 2. Jo, kanske det. I detta fallet är det om en tidning som handlar om arbetsplatser osv. så det kan ju naturligtvis styra hur man svarar för att hålla sig till ämnet.

  SvaraRadera
 3. Visserligen skulle det göra det mycket enklare för många att ha sina älskade djur med sig på arbetsplatsen, men allt beror ju på just hur djurvänlig arbetsplatsen är. Alla djur är ju inte heller lämpliga att ta med sig, om man har ett djur som har lätt för att bli stressad osv. Men för att hålla sig till ämnet så tycker jag att det är en rätt svår fråga; bara för att jag älskar djur och inte känner rädsla för dem så finns det ju faktiskt många som är rädda. Och sådant måste man ju acceptera, även hur snäll och gosig ens lilla hund må vara. Arbetsplatsen borde väl vara en plats där man ska utföra ett arbete, inte ett ställe för ens privatliv?

  SvaraRadera
 4. Djuret, katten, hunden, hamstern, kaninen, råttan hör till privatlivet och inte arbetslivet
  och ska stanna hemma,
  Återigen ett ämnne, liksom veganmat till katter, där "djurrättare, djurvänner" gör sig till åtlöje!
  Tränade hundar på tex. äldreboende är förstås bra, om det är bra för de gamla, men en hund med på jobbet för banktjänstemannen Birgit verkar inte så smart.
  Eftertanke Djurens Rätt!

  SvaraRadera
 5. Väldigt många, som jag, har kontorsjobb där det funkar jättebra att ha med sig sin hund. På mitt jobb är det inga problem och hunden slipper vara hemma själv. Det är ju bara tramsigt att säga att det hör till privatlivet och att d därför inte ska vara med. Har man en arbetsplats där det funkar så är det ju inga problem. Har man inte det så får man helt enkelt lösa djurpassning på annat sätt.
  Tro inte att Djurens Rätt på något sätt förespråkar att ALLA ska ha med sig diverse djur till jobbet.

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte hur man gör en arbetsplats okay för en pälsallergiker exempelvis, om man inte begränsar allergikerns rörelse där.. Och det känns lite konstigt tycker jag i vilket fall, att exkludera folk med allergier.

  Har man ett kontor hemma, visst. Ett delat med ett litet antal människor, ja varför inte.

  Men på ett större företag till exempel, där folk kommer och går, där en ström människor passerar i lokalena under dagen...

  Jag tror ingen protesterar när någon har ett "kontorsjobb där det funkar jättebra att ha med sig sin hund", men det beror ju lite på vad man menar att det funkar jättebra. För alla inblandade? Räknar man då också med att nya människor kan komma till arbetsplatsen och jobba där, vilket kan göra att hunden inte längre kan hänga med, eller ska man inte anställa allergiker pga hund"vänligt" kontor?

  Ska djurens rätt ens förespråka husdjur som fenomen överhuvudtaget? Jag tycker det verkar vara rent djurplågeri att ha katt/hund/andra, som vill ha stora ytor, i stan till exempel, där de flesta stora kontor finns.

  /otto

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.