12 februari 2012

Brittisk baconproduktion på film

"Ny film visar brittisk baconproduktion i all sin vedervärdighet."
Den här filmen hör till den kategori filmer som man vill visa för alla, men som man egentligen vill att någon ska se. En film man vill ska ses av andra än just de som antagligen kommer att se den, och må dåligt av den. Folk som redan vet.

Organisationen Animal Equality har under två månader filmat på en brittisk grisfarm: "Over 200 hours of footage and recorded conversations, and more than 300 photos provide a shocking insight into the British pig industry and demonstrate that, regardless of whether a farm is labelled as ‘Quality Assured’, there exists pain, suffering and exploitation on a massive scale."

Filmen blir lite extra aktuell en förmiddag då vi på Twitter diskuterat begreppet veggievore, som handla om de som endast äter kött som inte utsatt djur för "onödigt lidande". Frågan om vad som är onödigt ställs onekligen på sin spets ibland.

Filmen finns nedan, men du behöver inte se den. Du vet nog redan.


9 kommentarer:

 1. Dessa människor som behandlar djur så här borde avstängas från att jobba med djur i all framtid samma sak som de som utnyttjar barn får ej arbeta med dem...vad är det för skillnad...denna man som gör så borde få livstid...vad har denna girs gjort honom....människan är hemsk

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligan att när sådana här filmer blir offentliga att de som gör så här mot djuren avstängs och får fängelse...djur är inga sopor om nu människan inte visste det...de har känslor känner smärta glädje sorg som vi ....tänk om någon behandlade oss männsikor så här...vad är det för skillnad ...alla skiter i djur så länge de har sin billiga köttbit på bordet.

  SvaraRadera
 3. Djuren är helt oskyldiga ...visar hur grym människan kan vara....en sådan människa skulle aldrig få jobba på tex dagis men här bryr sig ingen om dessa...de har ingen talan ingen som kan hjälpa dem...djur skall inte dö för att vi skall bli mätta...finna andra alternativ ...stackars djur mitt hjärta blöder.

  SvaraRadera
 4. fy fan så jävla sjukt! jag önskar jag hade kunnat behandla dom där människorna som dom håller på att behandlat djuren!

  SvaraRadera
 5. Hur hemskt det än är att se och hur mycket det än upprör en, tvivlar jag på att det är såhär alla behandlar sina djur. Känner många grisbönder och dom har ju grisar för att de tycker om djur, inte för att de vill få utlopp för sadistiska handlingar. Djur ska få vara djur, ska man ha djur som går till livsmedelsproduktion ska de också få möjlighet att vara djur innan dess och inte behandlas på detta mycket inhumana sätt. Hemskt att detta förekommer...

  SvaraRadera
 6. Må de brinna i helvetet!!!

  SvaraRadera
 7. Jag klarar inte ens av att se hela filmen. Det gör ju ont i hela kroppen på mig, jag kan inte förstå hur en människa kan vara så kallhjärtat och vidrig.

  SvaraRadera
 8. Det jag inte förstår, för att vara lite kritisk, är VARFÖR ni inte släpper dessa bilder offentligt eller till allmänheten likväl ?
  Det är ju allmänheten som måste få kunskap ...
  Jag blir så jävla förbannad när jag ser sådant här, jag blir tokig.
  Visst har djuren känslor som vi, vi är ju också djur. Vi kan inte heller kalla oss något annat med tanke på hur vi behandlar vår omvärld, djur och natur..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lägga ut dem här, på Facebook och skriva om det på vår webb är ju ett sätt att visa dem offentligt. Men jag förstår din poäng. Däremot tror jag att man överlag får betydligt större möjligheter att nå ut om det är bilder från Sverige, eller från ställen som exporterar till Sverige. Om det är "bara" är utomlands är det svårare.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.