14 februari 2012

Ett skandalöst avslöjande

"Djur som har slaktats levande kan säljas i svenska butiker!"
Ok, jag förstår såklart vad de menar. Det är såklart en redaktör som är upprörd över att (en del) djur i (vissa) andra länder slaktas MEDAN DE LEVER. Men ändå, det finns onekligen något grundläggande tragikomiskt i upprördheten, och det som ICA medger. I vanliga svenska köttdiskar finns djur som bragts om livet medan de levde. Usch.

3 kommentarer:

 1. Vidrigt tycker jag ....djur skall inte dö för att vi skall bli mätta och skall de det så skall de bedövas innan...fattar inte detta ..om ja kanstrerar min hund får han bedövning osv...men på en gris sliter man av testiklarna med händerna utan bedövning...är de inte värda mera eller....människan är egoist...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här visar bara hur skruvat och osynliggörande språket blivit. Det som kallas "bedövning" betyder i klarspråk för en ko att den får en metallsprint från en bultpistol skjuten i pannan. Det är ofta ett sätt att döda. Men det kallas bedövning för det låter snällare och får folk att tänka lite mindre på den punkt som skaver: att djuren dödas genom fysiskt våld.

   Radera
 2. Tragikomik är ordet.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.