24 februari 2012

En lika hemsk som underlig film från Animal Equality

"Har inte läst på, och förstår inte riktigt vad vi ser. Vet inte om jag vill veta." 
Ytterligare en undercover-film har släppts, denna gång från Spanien av organisationen Animal Equality. Lägger inte upp den i bloggen, det är en film det är bättre att inte se (men du kan se den här). Mer information finns här, skulle nog rekommendera att du läste om filmen snarare än såg den.

Som vanligt vedervärdiga bilder, men dessa är märkliga och jag förstår dem inte riktigt. Detta är inte storskalig vedervärdig djurhållning, det finns ingen logik (som om det skulle finnas logik i något annat, men missförstå mig rätt). Detta är inte "slarv" eller för att man har bråttom, det är ren och skär sadism. Helt sjukt.

Hur ska man ens reagera på en sådan här film? För en gångs skull vet jag inte riktigt vad jag ska säga/skriva. Och jag undrar så smått om det verkligen är vettigt att lägga ut sådana här filmer.

8 kommentarer:

 1. Jag förstår dina känslor. Det var utan tvekan det värsta och mest hjärtlösa som jag har sett. Stackars djur!

  SvaraRadera
 2. Blir helt skakig bara av att läsa det. Hur kan människor vara så fruktansvärda? Jag är rädd.

  SvaraRadera
 3. Hur kan människor vara så här grymma mot oskyldiga djur som inte kan försvara sig. Hoppas det kommer ut något bra av denna film och att dessa människor inte få ha med djur att göra. Om någon som arbetar på dagis slog barn skulle de utestängas...barn kan prata men det kan inte djur....endast dessa filmer som filmas imsyg är deras ända talan....det finns inte ord mitt hjärta blöder....igen.....varför tar detta våld mot djur inte slut...de borde få dödsstraff...

  SvaraRadera
 4. Borde inte kanske kungaparet bry sig lite mera om djuren och inte bara stödja barnorganisationer? eller bryr de sig inte...de skulle kunna göra mera nytta än vad de gör nu och inte bära päls för det första...

  SvaraRadera
 5. Instämmer helt med de senaste kommentarerna!
  Kanske de kungliga och de som är så många om att värna om människans särställning och därmed skydd som inte de andra djuren har borde tänka på att föraktet för mänskligheten ökar, vartefter vi får veta hur den ser på andra levande varelser och behandlar dem.

  Det är rätt att lägga ut sådana här filmer. Vem ska annars visa sanningen om inte vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min fundering kring detta handlade om att vissa är är så jobbiga att man egentligen inte ser mer än 30 sekunder av dem. Man måste nästa vara lite störd för att sitta och se hela, tänker jag. Och missar man då saker att informera om?

   Sedan tänker jag också att det kan ha en avtrubbande effekt. Så reagerar jag ibland. "Det här var ju inte så farligt" är lätt att tänka när någon film är hemsk men inte såååå hemsk.

   Radera
 6. Jag tror det kan bli en slags avtrubbande effekt av alla äckelfilmerna. Tror du har en poäng där Peter. Iallafall fungerar jag så. Ska sluta titta på dem tror jag.

  Något jag har börjat fundera över är vad som händer med människorna som tortera djuren. Blir de själva misshandlade eller så. Vissa människor "tar hand om" pedofiler på ett ganska vidrigt sätt. Tänkte om det finns någon motsvarighet på djurtorterare.

  SvaraRadera
 7. Man kan ju undra. Tyvärr är det väl dock rätt sällan de hamnar bakom galler, de som man tycker borde.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.