15 februari 2012

Senaste nytt från Amerika

"Det blir lätt mycket USA i bloggen. Och med det sagt - här kommer lite mer."
Det blir lätt väldigt mycket från USA här i bloggen. Jag är inte helt nöjd med detta, men samtidigt är det lite svårt att göra någonting åt - det sprutar ju ut information därifrån. Önskar det sprutade mer information även från andra delar av världen åt mitt håll. Lovar här och nu att försöka göra någonting åt detta.

Med detta sagt, fyra nyheter från Amerika:

Ytterligare en grisanläggning av "avslöjats", nu i Iowa i USA och av organisationen Compassion Over Killing. Hemska bilder som vanligt. Och jag börjar fundera lite kring det här. Hur många avslöjanden går det att visa upp innan det (hur hemskt det än låter) börjar gå slentrian i detta. Ungefär "Den här filmen var ju faktiskt inte lika farlig som den förra...".

Hockeyspelaren Georges Laraque är onekligen en riktigt hjälte (denna gång tar han sig an päls och Canada Goose, i samarbete med PETA).

Bloggen countinganimals.com har räknat ut (räknat om) antalet djur som en amerikansk vegetarian räddar. Den senaste siffran - 404 djur per år, eller ungefär 1 djur om dagen.

När jag var med under Almedalsveckan nu senast arrangerades ett TEDxAlmedalen. Och häromdagen arrangerades TEDxManhattan, där Wayne Pacelle från HSUS pratade om djur. En film finns på länken, och det är tämligen sevärt.

8 kommentarer:

 1. Jag såg filmen fruktansvärt med sax så klipper han bort grisens testiklar utan bedövning. Om jag skall kastrera min hund så får han allt för att han inte skall lida men en gris skiter man fullständigt i om den har ont eller inte...det finns inge ord för detta ...hur kan detta förekomma varför tar detta inte slut denna misshandel av djur....bryr ingen sig eller ? människan är hemsk den borde vara i de burarna istället och grisarna utanför så skulle vi se hur det känns.

  SvaraRadera
 2. Ja tycker att ni är konstiga

  SvaraRadera
 3. Anonym 1, fortfarande kastreras grisar utan bedövning i Sverige, även om man tagit ställning mot detta. Se http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/om-den-nya-lagstiftning-rorande-kastrering-av-smagrisar

  Anonym 1, det får man tycka. Varför?

  SvaraRadera
 4. Anonym 2 skulle naturligtvis det sista vara...

  SvaraRadera
 5. Stackars små grisar....för djävligt varför kastreras då inte vora hundar utan bedövning? jo för det är enligt människan skillnad på hund och gris...alla djur är lika värda...min chihuahua är lika mycket värd som alla grisar...även om ja nu älskar honom mest...när skall detta våld mot djur sluta....det är inte rätt vi gör ...de är oskyldiga o det är vi som är de skyldiga.

  SvaraRadera
 6. Vi prata om organisationer som samla pengar i skolan. Hur tänker ni när ni sätter in allt ni samlar in i gåvor på banken??? Varför inte lägga dem på att hjälpa djuren?????????

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Djurens Rätt samlar in pengar, vilket de flesta organisationer gör, men vi sparar inte dem på banken - vi använder dem för att hjälpa djuren. Däremot måste naturligtvis pengarna finnas någonstans under tiden. Hör gärna av dig om du har fler frågor om hur vi använder det vi samlar in!
  Peter

  SvaraRadera
 8. Grisar får ej bedövning inför kastration då det anses vara alldeles för dyrt. Finns förslag på att veterinär ej skall behöva deltaga, men det skulle fortfarande kosta pengar för preparat och materiel, samt ökat arbete.

  Vi får hoppas att fler bryr sig, så det blir en förändring.

  /Veterinär

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.