20 februari 2012

Odlat kött. Igen.

"Sugen på en tvåmiljonersburgare?"
Det blev en del prat om odlat kött i media idag - vilket verkar vara följden av en artikel i The Guardian (det är lite lustigt det där, men läser en brittisk artikel på förmiddagen och sedan några timmar senare så sprids det som vågor på vattnet till svenska medier).

I The Guardian står det att en burgare av odlat kött för 200 000 pund (ungefär 2 000 000 svenska kronor) är på gång i oktober. Det skulle då vara den första av den typen. Och detta är ju faktiskt 50 00 pund billigare än vad som tidigare sagts! Det rör sig, snart är vi säker nere på 100 000 pund. Som hittat.

Nyheten plockades upp i Nyheter24, där kocken Leif Mannerström och ordföranden för Sveriges vegetariska förening, Henrik Sundström, kommenterar burgare. Inte så positiva någon av dem. Känns onekligen som att "rörelsen för odlat kött" skulle behöva en talesperson som inte är direkt involverad i forskningen, just nu är det mest dålig PR tycker jag.

Pernilla "Veganlife" Berg pratar odlat kött i Nordegren i P1. Och i SR Minnen väljer att se tillbaka på naturligt kött - snart ett minne blott?

2 kommentarer:

  1. Shit, jag vet inte riktigt hur jag (är lakto-ovo-vegetarian) ska ställa mig till det här med odlat kött. Finns säkert många fördelar men också nackdelar. Tror ärligt inte jag skulle vilja äta det, även om det inte förekommit nåt lidande.

    SvaraRadera
  2. Nej, onekligen en klurig fråga att ta ställning till. Och det vore intressant att se hur mänskligheten ser på detta om 50 eller 100 år. Då kanske detta är vardagsmat (bokstavligt talat).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.