10 mars 2012

Är djuren vår tids slavar?

"Bokens Jordens Herrar - nu även som film."
Häromveckan arrangerades Vegoforum i Stockholm, och där höll Pelle Strindlund ett föredrag utifrån sin bok Jordens herrar. Föredraget finns nedan. Kanske inte världens bästa kameravinkel (hej Martin), men vem behöver det när innehållet är intressant?

12 kommentarer:

 1. Jag gillar Pelle skarpt. Han är skön att lyssna på och har nog mycket rätt också.

  Det jag funderar på är hur matproduktion ska gå till utan "slaveri". Någon ska dra lasset och ploga åkrarna osv. Som jag ser det är ett slavfritt samhälle endast möjligt tack vare oljan. Men vad händer när oljan tar slut? Naturligtvis ska ens moral utvecklas efter hur möjligheterna man har. Och vi har ju möjligheten att nyttja oljan till konstgödsel och traktorer. Men om man tänker endast 200 år bak i tiden så var veganismen nästan omöjlig att praktisera.

  SvaraRadera
 2. Tänk om alla människor tänkte som Pelle....han har ett stort hjärta och tänker på individer som är försvarslösa....borde inte alla tänka så...det är fel döda djur för att jag skall bli mätt när det finns alternativ...min engelska lärare sa att förr åt man kött väldigt sällan för det var dyrt...nu är det hur billigt som helst..skinka 29 kr kilo....paprikka 60 kr kilo...ngt är helt fel i denna värld.

  SvaraRadera
 3. Det är möjligt att djuren är våran tids slavar. Fast det har dom ju varit väldigt många århundraden då. Det kommer nog förbli så, tyvärr. Jag skriver om att jag har adopterat en kanin för att sen slakta och äta. kolla in på http://pappabloggen.devote.se

  SvaraRadera
 4. Wtf??!! Vilken vidrig handling.... Låter inte som en drömpappa i mina öron du..

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Har varit bortrest ett par dagar. Och jag är inte helsåld på Mathias resonemang. Men bibis kommentar skulle tagits bort tidigare. Beklagar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. dåligt av dig är det inte fri yttrandefrihet...varför tog du inte bort mathias kommentar.är du verkligen djurvän eller bara fast anställd o gör ditt jobb.

   Radera
 7. Jag som är medlem i djurens rätt trodde att denna blogg försvara djuren....att du cencurerar kommentar är helt otroligt...är det inte fri yttrandefrihet i sverige mera? Jag kommer inte gå in mera i din blogg...synd ...du är inte helsåld på mattisaskommentar men min tar du bort...han som är djurplågare o jag som inte är.....kommer inte vilja vara medlem mera....se filmerna så du förstår...

  SvaraRadera
 8. Bibi, jag tycker naturligtvis att Mathias har fel, men lät kommentaren vara kvar eftersom jag tycker diskussionen skulle kunna vara intressant.

  Att skriva att någon ska brinna i helvetet gör däremot ingenting för att föra diskussionen framåt, och jag tror knappast det kommer påverka Mathias eller någon annan till det bättre.

  Beklagar om du inte vill vara medlem på grund av detta. Och om det gör dig till mer djurvän än mig genom att önska att någon ska brinna i helvetet så får det vara så.

  Hoppas du vill fortsätta läsa och kommentera.

  SvaraRadera
 9. Hej jo klart jag vill vara kvar som medlem blev bara arg. Jag är med i WSPA, PETA, Djurrättsalliansen och Djurens Rätt och Animal Protection Network..läste Mathias blogg...som tycker att vi värderar djuren för högt...han borde se alla filmer hur djuren har det innan han uttalar sig om det...Djur är lika mycket värda som människor...De är hjärtlösa...

  SvaraRadera
 10. Har läst Pelle Strindlunds bok...han har så rätt...om alla hade ett stort hjärta som han....de är de människorna som förstår att djur inte är sopor utan individer som du och jag och har känslor, kan känna glädje sorg och smärta...de är våra tids slavar och det passar oss människor.....

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.