9 mars 2012

Hiss och diss den 9 mars

"Bra för valarna. Mindre bra för det odlade köttet."
Japan dödade 67 valar i årets valjakt, färre än en tredjedel av vad som planerats. "Väder och sabotage från olika djurrättsorganisationer uppges ligga bakom det minskade resultatet" rapporterar nyhetsbyrån TT-AFP. En hiss till Sea Shepard alltså! Och till vädergudarna.

Dagens diss står Mats-Erik "Den hemliga kocken" Nilsson för, när han sågar det odlade köttet i SvD (hittar inte artikeln online ännu). I och för sig inget chockerande i det, det är ju självklart att han kommer att ha denna inställning. Men det är onekligen intressant att fundera på vilka som kommer äta detta odlade kött - eller snarare vilka de är som efterfrågar det. Jag börjar gissa att detta kommer bli en större knut att lösa än att få fram en odlad köttbulle på tallriken.

Fast i och för sig, i SvD:s lilla enkät på nätet svarar faktiskt 54% av de 1566 personer som röstat att de ändå kan tänka sig att äta köttet. Mer än hälften alltså, mer än vad jag skulle gissat.

2 kommentarer:

 1. "Men det är onekligen intressant att fundera på vilka som kommer äta detta odlade kött - eller snarare vilka de är som efterfrågar det. Jag börjar gissa att detta kommer bli en större knut att lösa än att få fram en odlad köttbulle på tallriken."

  Det tror jag inte på för en sekund. Blir priset lågt kommer folkmassorna att byta mycket snabbt.

  Se videon här
  http://www.nytimes.com/2012/03/11/opinion/sunday/finally-fake-chicken-worth-eating.html

  Eric Marcus skräder inte på orden:
  "It appears that the ship the animal protection movement has been awaiting has finally come in. This video had an effect on me that was so enormous that it’s impossible to overstate. I feel like almost anything else I could do for animals that does not involve helping Ethan roll out this product is a waste of time."
  http://vegan.com/blog/2012/03/09/ethan-browns-vegan-chicken/

  SvaraRadera
 2. Nej, jag kanske har fel. Vi får se. Men videon och länken du postar handlar ju om vegokött, inte odlat kött. Inte samma sak.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.