19 mars 2012

Hundar och odlat kött i Kvällsöppet

"Full rulle i TV4 ikväll - Dogge Doggelito om hundar och Regina Lund om odlat kött."
TV4:s Kvällsöppet idag kl. 23:
"Lär hundcoacher i TV ut misshandel? Och är odlat kött bra för hälsan? De frågorna diskuteras i kvällens Kvällsöppet.

Det har blossat upp en kraftig konflikt mellan experter inom hundbranschen. Kritikerna menar att hundcoacher i exempelvis TV4 lär ut hårdföra metoder som är att likställa med djurmisshandel. Ska man uppfostra hunden med strypkoppel och fysisk auktoritet eller med kärlek och omtanke? Är hundar bebisar eller vargar som ska tämjas? Behövs körkort för hundägare? I studion finns bland andra hundcoachen Fredrik Steen, artisten Dogge Doggelito, Anders Hallgren och Natasja Ravenklint, som förespråkar kärleksuppfostran.

Är odlat kött bra för hälsan? Dessutom diskuteras huruvida odlat kött är bra för hälsan. Motbjudande, tycker tv-kocken Niklas Ekstedt medan matprofessor Carl-Jan Granqvist och veganen Regina Lund tycker annorlunda."

9 kommentarer:

 1. Jag har en chihuahua kille på 5 år. Här hemma har vi fri uppfostran. Vi äter och sover ihop alla. Har verkligen inga problem med det..Läste någon sa först disiplin sedan mat o sedan kärlek....här har vi kärlek först ...o har fått en underbar vovve...väntar bara tills jag få gå hem så vi kan pussas...Nej jag gillar Anders Hallgren underbar människa och hundpsykolog...Ceasar Millan gillar jag inte...han har för hårda metoder...tills hundarna kapitulerar ...o vem skulle inte göra det om det gjorde ont.

  SvaraRadera
 2. en rädd ägare skapar en rädd hund som lätt då blir aggresiv en osäker ägare skapar en osäker hund så enkelt är det ägarens energi projiceras till hunden " peter "

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket vis är man en rädd och osäker ägare?

   Radera
  2. Trams. Jag är så less på att höra sånt här. Klart att det kan påverka hunden om man själv är väldigt osäker men en hund blir inte bara rädd hur som helst.

   Radera
  3. Om teorin om att människans agerande eller personlighet projiceras på hunden så borde väl aggressivt beteende från människans sida leda till aggression hos hunden?

   Självklart kan en osäker människa bidra till en osäker hund som då blir aggressiv pga detta, men ofta krävs det mer än så.

   Och jag vill också veta vad en rädd och osäker ägare är?

   Radera
  4. En rädd och osäker hundägare är den, som inte vågar, kan eller vill ställa krav på att hunden ska vara en del i flocken.
   Hundar är flockdjur och är de en del i en flock blir de lyckliga och glada och följar sin matte/husse i alla lägen.
   Att få hunden att bli en del av familjen/flocken handlar om 10% kärlek, 80% tydlighet och 10 % skärpa.

   Radera
 3. Hunduppfostran

  Jag anser att hundar självklart skall uppfostras med kärlek och omtanke. Den som inte håller med om detta och har annan uppfattning, bör lämmna uppgifter och förklaringar till varför inte hundar skall uppfostras på detta självklara sätt.

  Har själv en snart 5 årig hund och den är harmonisk o glad.

  SvaraRadera
 4. Odlat kött är välkommet.....så slipper vi äta djur...o de slipper djurtransporter och få halsen avskuren för våran skull.

  SvaraRadera
 5. Christer, vegan20 mars 2012 22:17

  Jag tycker inte att vi behöver odlat kött, det finns redan så många alternativ till en köttdiet, varför stanna kvar i kötträsket?
  Förövrigt behöver hundar både kärlek och tydliga signaler från sin ägare vad som är rätt och fel.
  Se där, två enkla sanningar

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.