20 mars 2012

Vego i DN

"Oh, så synd på två så rara människor." 
Trevlig artikel i DN:s vegoserie idag, om den 97-åriga vegetarianen Brita, som blev vegetarian på 1930-talet (med kommanteren "Oh, så synd på två så rara människor" från sin mamma). Bodde i Jokkmokk gjorde hon också dessutom.

Och jag som brukar klaga på att det är för långt att gå till Goodstore, i Stockholm år 2012... Heja Brita!

Henrik Sundström, ordförande för Svenska vegetariska föreningen, är också intervjuad i artikeln. Att Svenska vegetariska föreningen har 700 medlemmar är för övrigt mindboggling, som man säger i USA.

Läs också ”Kött en symbol för status och makt” och ”Utomlands betyder vegankost kvalitet”.

4 kommentarer:

 1. är det inte på tiden med en manifestation mot Hal-al slakt o koscher slakt,,detta fasansfulla djurplågeri,,såg på face book att Ica har börjat sälja skiten också !! jobba för ett import förbud också !! demonstrera utanför moskeer etc,,visa vår avsky !!! mvh gunnar v gegerfelt

  SvaraRadera
 2. djurrättare och anti-rasist21 mars 2012 10:55

  gunnar v gegerfelt: att döda djur utan bedövning är fel och ska stoppas. Men det är feltänkt att rikta in sig på bara det för det är en ytterst liten del av det stora problemet med att djur förslavas och dödas. Att fokusera på bara det medför också risken att gynna främlingsfientliga, rasister och andra avskyvärda politiska grupperingar. Det är ganska vanligt att anonyma rasister gång på gång skriver "oskyldiga" kommentarer som bara råkar begränsa kritiken till enbart muslimer. Sån rasism ska vi ha nolltolerans mot.

  Det bästa är att ha kampanjer mot att döda djur över huvud taget. Om vi ordnar en demonstration mot allt köttätande följer du med då Gunnar? Om du ändå vill ha protesterar mot enbart dödande utan bedövning så hoppas jag du håller med om att vi ska lägga mest kraft där problemet är som störst. Det är väl då troligen alla jägare som skjuter ihjäl och ofta skadeskjuter djur. Stoppa älgskjutandet!

  SvaraRadera
 3. Till skillnad från Djurens rätt är ju Brita för vegetarisk kost av mer rationella och rimliga skäl iaf.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.