26 december 2012

Djur behöver skydd från våldsamma män

"Djur behöver skydd från våldsamma män."
Positivt att detta ämne tas på allvar, och att ett välkänt faktum får konsekvenser i praktiken.
"Det är vanligt att män som misshandlar sina kvinnor också misshandlar djur som finns i familjen. Ofta som ytterligare ett sätt att skada kvinnan.
Problemet uppmärksammas allt mer. Många kvinnojourer möter det dagligen i sin verksamhet, och det kräver speciella lösningar. Här i länet skapas nu ett nätverk som ska kunna hjälpa till. Både forskning och andra erfarenheter visar att det finns ett samband. Män som misshandlar sina kvinnor använder våld mot djur som ytterligare ett slagträ mot kvinnan.
Det visar sig också att kvinnor ibland väljer att stanna i ett destruktivt förhållande av rädsla för att djuret som blir kvar ska misshandlas ytterligare."
Läs mer om ett positivt arbete i Västernorrland.

Och att djur behöver skyddas från våldsamma män även i andra sammanhang är ju också det välkänt.

3 kommentarer:

 1. Bra att det uppmärksammas att det kan finnas ett samband mellan våld mot kvinnor och våld mot djur, men det finns inget absolut likhetstecken däremellan. Jag har själv levt i en våldsam relation där det inte förekom något våld mot djur. Men jag har också sett att män som är verbalt våldsamma som kan straffa sina djur fysiskt.

  Män som misshandlar är väldigt utstuderat våldsamma. De vet exakt hur de ska göra för att skada som allra mest och för att inte bli upptäckta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget direkt likhetstecken som alltid när det gäller våldsamma män det kan vara vem som helst en trevlig vän, till synes eller en kärleksfull fader till synes. Man vet aldrig var det fula trynet dyker upp det enda jag vet är att dessa skall stävjas i tid innan de ställer till ännu fler brott mot kvinnor. Hoppas karlen som dödade sin hustru i Malmö får livstidsstraff i Högsta domstolen.

   Radera
 2. Jag har själv bott i en familj under många år där pappan misshandlade min mamma och oss barn. Han var då också fruktansvärd även mot katten och kunde slänga in honom i väggen osv. Aggressivt och hemskt beteende helt enkelt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.