12 december 2012

La Barbacoa

"La Barbacoa."
I december har dokumentären La Barbacoa premiär på biografer i Madrid och Barcelona. Dokumentären innehåller skakade bilder från slakterier i Katalonien – den del i Spanien som ”producerar” mest kött. Kött, och levande grisar, exporteras också från Katalonien vidare till många andra länder runt om i Europa.

Filmen börjar med fiktiv del, där en grupp vänner träffas en söndag för en grillfest. Under måltiden börjar en av vännerna att fundera… Den andra delen av filmen visar bilder från slakterier, och innehåller intervjuer med representanter från såväl djurrättsorganisationer som personer med anknytning till köttindustrin.

En trailer för filmen, med engelsk text, finns på http://www.4barresaudiovisuals.com/web/page/trailerthebbq?lang=en. Mer information om filmen hittar du på http://www.catalanfilmsdb.cat/en/productions/documentary-feature-film/the-barbecue/2290/.

5 kommentarer:

 1. Jag köpte två stora bitar fläskkarre idag som kommer från Spanien för 35 kr/kg. Man kan tycka mycket om slakterier och branschen i stort men det jag tycker är lite fel är er attityd där ni sätter er på höga hästar som nån sorts domstol i etik och moral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du känner dig dömd så kanske det beror mindre på de som "agerar domstol i etik och moral" och mer på att du innerst inne vet att det du gör medför lidande och att det inte finns något försvar för det. Sluta projicera ditt dåliga samvete på andra och lyssna istället till den del av dig som reagerar med avsky på att orsaka lidande.

   Radera
  2. Du tycker inte att det är lite konstigt att lägga moral och etik på hyllan när det kommer till de mest utsatta individerna på den här planeten. Tro det eller ej men det är inte vi människor som är mest utsatta, det är djuren. Vi moraliserar ju åt höger och vänster när det gäller allt annat, men när det gäller den tortyr som djuren utsätts för då får ingen påpeka det utan att bli anklagad för att "sitta på höga hästar"....

   Radera
  3. Trollollollll

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.