14 december 2012

Ta bort grisen ur ekvationen

"Ta bort grisen ur ekvationen."
Passa på att spana in framsidan på www.gp.se nu under fredagsförmiddagen - där finns Djurens Rätt med och pratar plastklämmor i grismagar. En liten glimt in i en krass verklighet som inte precis sätter djuren i första rummet. "Gammalt returbröd är billigt foder för grisuppfödarna. De tjänar en hacka på det hela och grisarna får ta notan" säger vår verksamhetschef Benny Andersson.

Om vi inte äter grisen så omöjliggör vi ekvationen plästklammor + metall = grismage (som låter rätt läskigt). Då blir det istället plästklämmor + metall = papperskorg (mycket bättre). Inspireras till gris-fri mat på www.vegokoll.se

9 kommentarer:

 1. Bra kommentar i GP av Benny Andersson.

  SvaraRadera
 2. Är det inte bra att brödet kan bli djurfoder istället för att slängas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis bättre det kommer till användning, men att det är en del i att bära upp djurindustrin känns inte bra, tycker jag. Det blir ju en ond cirkel det, när den ena produktionen av något är med och bär upp något annat. Bättre om det tillverkas mindre bröd och att grisar får äta bättre mat.

   Radera
  2. Härbärgen fylls av frusna och hungriga människor.
   Och du/ni värnar hellre om grisar. Jag ser en som i kylan sitter (!) utanför mataffären och tigger. Två hundar är bundna utanför. De ser mer välnärda ut än personen. Kanske är det en av era medlemmar som är matte eller husse? Ni är illojala mot mänskligheten.

   Radera
  3. Hej Urban!

   Skrev jag någonstans att jag tyckte det var bättre att bröden gavs till grisar än till hungriga människor? Eller har Djurens Rätt gjort det? Vi tycker ju snarare tvärtom - ge brödet till människorna (och släng plastklämmorna i papperskorgen innan) och låt grisarna äta riktig mat.

   Och du säger faktiskt emot dig själv: att du och alla andra människor inte hjälper personen som tigger utanför affären gör att även du är illojal mot mänskligheten. Varför är det enbart vårt ansvar? Gå och hjälp personen nu direkt istället för att skriva här?

   Radera
  4. Inte för att man måste vara illojal mot mänskligheten bara för att man värnar om djuren, men jag är nog inte ensam om att värna mer om djur än om människor. Människor har ett långt mycket bättre socialt och rättsligt skydd än djur som i hög utsträckning är helt utlämnade till människans godtycke.

   Radera
  5. urbanericsson: Vet du att de som är engagerade i djurrätt även i högre grad än genomsnittsbefolkningen engagerar sig för mänskliga rättigheter på olika vis? Empati är nämligen inte någon som behöver ransoneras. Använder man sin empati så växer den.

   Radera
  6. Tack Peter för att du uppmärksammade detta! Lade upp det på Dumpstrat också: http://dumpstr.at/2012/12/15/svinnsvin-med-kroniskt-inflammerade-magslemhinnor/

   Bröd slängs långt innan det blivit dåligt/mögligt, att föda upp grisar på matsvinn blir ett sätt att dölja vårt systematiska slöseri med mat.

   Radera
 3. Urban väx upp! Sluta ge missriktad kritik och börja istället ta eget ansvar. Hälsar Veronika Theodoridoy

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.