17 januari 2013

Dagens ord den 17 januari 2013

"Dagens ord den 17 januari 2013."
Först Matilda Ternvall från TV-programmet Farmen, i Expressen:
- Skillnaden mellan mig och en vegetarian är att en vegetarian säkert skulle kunna äta kött om djuret har haft ett bra liv. Men det är då jag tycker det blir äckligt.
Sedan har vi Stefan Ljungdahl från nättidningen Jordbruksaktuellt:
Budskapen och de ord som vi i branschen väljer att använda, fortplantar sig när vi lyckas med vårt PR-arbete hela vägen fram till konsumenten. Hos konsumenten vill vi definitivt skapa en ”Bregott-känsla” för vår verksamhet.

Även i mjölkproduktionen vinner vi på att inte använda ordet produktion i konsumentkommunikationen. Vi producerar inte mjölken till Bregott. Vi mjölkar kon som vi fött upp och gör sen Bregott, eller hur?

[...]

De militanta veganer som vill bestämma utanför demokratins ramar och som vi med all rätt vill sätta terroriststämpel på, vill gärna påskina att djur ”produceras” i köttfabriker. Varför använder vi deras osmakliga vokabulär i vår egen kommunikation?

2 kommentarer:

  1. Så en vegetarian är mer benägen att äta kött än en köttätare? Nä, det citatet hade låtit bättre om det kommit från en vegan!

    SvaraRadera
  2. Jag längtar efter kampanjer mot Bregott-bluffen. Varje ny reklamfilm de släpper borde vi remixa och klippa ihop med sanna bilder från hur industrin spärrar in och gör våld på djuren.

    En helt annan sak: Chicagos borgmästare uppmanar invånarna (ca 3 miljoner personer) att pröva vegankost: http://www.huffingtonpost.com/2013/01/17/rahm-emanuel-vegan_n_2495639.html Det är något för borgarråden i Stockholms stad att ta efter det!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.