21 september 2008

Globala nyhetssvepet 22 september 2008

  • Det finns en skrämmande funktion på denna "världsklocka". Klicka på länken "Food" och du kan se hur många djur (eller när det gäller fiskar, hur många ton) av olika djurslag som har dödats för att bli mat under 2008. På flikarna överst kan du ändra tidsperioden till denna månad, vecka, dag eller just nu.

    Detta lilla textstycke tog drygt 16 sekunder att skriva, och under den tiden har 24 716 kycklingar slaktats, 357 kalkoner, 2 hästar och så vidare. Fy.

  • En något annorlunda nyhetsnotis från news.com.au om en åsna i Egypten som har dömts till ett dygn i fängelse för att ha tagit majskolvar. Mannen som ägde åsnan kom undan med böter på 50 egyptiska pund (lite drygt 61 kronor).

  • Puerto Rico har infört en ny och tämligen långtgående djurskyddslag, som kommenteras av Animal Legal Defense Fund.

  • Heather Mills, a.k.a. Paul McCartneys ex-fru, har donerat sojaburgare-, korvar och kyckling för 1 miljon dollar till ett fattigt område i Bronx. Onekligen ett annorlunda sätt att idka välgörenhet på.

  • Tatuerade killar i gruppen Rescue Ink räddar djur. En film om gruppen, av tidningen New York Post, finns på YouTube. OBS! Filmen kan påverka fördomar.

  • Ett 100-tal djurrättsaktivister tågade genom Wickham i England under lördagen, i protest mot en lokal djurförsöksanläggning. Arrangörer för demonstrationen var Stop Wickham Animal Testing, förkortat S.W.A.T...

    (Om du inte förstår det småroliga i detta har du sett för få dåliga polisfilmer.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.