24 april 2010

Lördagstips: Försöksdjurens dag och Team Picasso i Körslaget

Idag, lördagen den 24 april, är det Försöksdjurens dag. Här är våra två tips för dagen.

1) Hjälp försöksdjuren genom att besöka vår nya sajt http://www.stoppaplågsammadjurförsök.se

Djurförsök i Sverige utförs fortfarande bakom stängda dörrar - men på den nya sidan gläntar vi på dörrarna. Där finns exempel på möss som utsätts för tobaksrök för att bevisa att rökning är farligt. I ett annat försök ges djur upprepade elstötar för att de ska fortsätta springa, för att bevisa att motion är nyttigt. Du kan påverka genom att skriva till riksdagspartierna och till de som utför djurförsök.

2) Rösta rosa för djuren

Två program och tre körer återstår i TV4:s Körslaget (ikväll kl. 20). En av dessa körer är Team Picasso - som om de vinner tävlingen kommer att skänka vinstsumman på 500 000 kronor till Djurens Rätt! Rösta på djuren och på Team Picasso - den rosa kören från Västerås - i Körslaget!

19 kommentarer:

 1. Är det skinnhatt och skinnjacka hon har på sig?

  SvaraRadera
 2. Nä nu måste ni sluta att hacka på alla. Det här har blivitt en organisation som tittar på fel saker. Vi ska bli som vi var förutitiden.

  SvaraRadera
 3. Anonym, en anonym kommentar i en blogg är inte organisationen. Kan vara värt att komma ihåg.

  SvaraRadera
 4. Men hallå förlåt... Jag visste inte att man kunde "köpa sig fri". "Tittar på fel saker"??? Hon har ju skinnkläder men hyllas som Sveriges bästa djurvän för att hon vill skänka pengar. Ska snacka med mina vänner och meddela att det är ok att de käkar kött bara de sätter in några tusenlappar i månaden till Djurens rätt.

  SvaraRadera
 5. Anonym, känns som du missförstår situationen. Detta är ingen popularitetstävling, det är en tävling i tv där vinnaren får skänka 500 000 till ett välgörande ändamål. Vi tycker djuren är värda dessa pengar. That's it.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker bara att bilden är högst osmaklig... blir ofta lätt raljerande då. Givetvis är det ingen popularitetstävling, men jag trodde faktiskt att man kunde ifrågasätta djurvänner som klär sig i djur. Men var sak har sin plats och man biter inte den and som föder en. Absolut...

  SvaraRadera
 7. hand, inte and... änder är rätt fredliga.

  SvaraRadera
 8. Bengt Nilsson24 april 2010 21:31

  Tänk om det är skinn, då har hon lite att lära, men hon har onekligen visat en god vilja gentemot djurens rättigheter, varför inte stödja detta och tipsa henne om det olämpliga att klä sig i skinn, om det nu är skinn.
  Tänk om det inte är skinn, då har några hetsat upp sig i onödan.
  Det gäller att stödja goda tankar och goda initativ!
  Vem är perfekt, dvs. supersuperperfekt?

  SvaraRadera
 9. Bengt Nilsson24 april 2010 21:42

  Bloggen handlade också om meningslösa plågsamma djurförsök, kanske minst lika viktigt eller viktigare att reflektera över än en "god människas" klädsel.

  SvaraRadera
 10. "Tänk om det inte är skinn, då har några hetsat upp sig i onödan."

  Det var ju den ursprungliga frågan som helst inte skulle ställas...

  SvaraRadera
 11. Ok, jag backar. Men jag vill veta varför bloggaren valde att sätta in en bild på Picasso i skinnkläder när det finns mängder med andra bilder. Reflekterades det inte ens över det?

  SvaraRadera
 12. Bengt Nilsson24 april 2010 22:55

  Det blir lite svårt att diskutera och följa diskussionen med alla "anonym", varför inte välja en signatur om ni inte vill uppge ert namn.
  Då blir det mer intressant.
  "Anonym 22.15" , jag förstår inte vad du menar, varför skulle frågan inte ställas om att det kanske inte är skinn?
  Glöm inte försöksdjuren!

  SvaraRadera
 13. Det jag menade va att kritik är bra men man måste våga vara possitiv. Det gnällspikar för myckett. Lyssna på Ring P1 och ditt ringer det en man från Djurens som bara pratar fel. Ingen lyssnar och ingen vill då. Picassoan gör att djuren syns och tar stälning. De mäniskorna måste få höra bra saker. Ingen är felfri. Själv varit vegan 25 år. Men tycker små steg är viktigast för det stora

  SvaraRadera
 14. Förklaringen till bilden: bloggaren, läs jag, fick en bild per mail som vi fick använda. Tidigare i bloggen har jag kört med en bild jag hittade på Flickr, men nu fick vi en pressbild. Känns bättre tyckte jag. Och jag lade ingen tid på att leta efter andra pressbilder, eller ifrågasätta valet av ovan nämnda bild. Men jag tar åt mig av kritiken, vi borde kanske reflekterat mer över detta.

  Jag tycker Marie Picasso gör en alldeles fantastisk insats genom att prata om djurens rättigheter och Djurens Rätt i bästa sändningstid på TV4 (och jag tycker absolut att djuren och Djurens Rätt behöver 500 000 kronor mer än vad Frimurarorden behöver 500 000 kronor).

  Detta gör henne naturligtvis inte till världens bästa människa. Men vem är det, egentligen? Jag tror vi bara har att vinna på att lyfta det som människor gör som vi tycker är bra, istället för att enbart kritisera det som är dåligt.

  Och det är absolut något Djurens Rätt som organisation också måste tänka på. Det är lätt att hamna i att bara säga nej, nej, nej, inte, inte, inte, stoppa, sluta, stäng - istället för att ge bra och positiva exempel och förstärka de bra saker som vi ser runt om oss.

  SvaraRadera
 15. Nilsson, Peter har rätt. Det possitiva är det som förändringar gör. Jag är trött på gnällspikarna i föreningen djurens rätt. Som han som ringer ring P1. Hur bli av med nej, nej, nej-mäniskor? De förstört mycket redan.

  SvaraRadera
 16. Magda, jag vet inte riktigt vem det är som ringer till P1 så ofta, men som med alltid tror jag på att förstärka det som är positiva. Vill du förändra Djurens Rätt så tror jag på att lyfta fram det du tycker är bra, så att det som är bra uppmuntras till att bli mer och bättre. Plus naturligtvis att föregå med ett gott exempel.

  SvaraRadera
 17. Magda: Du är jätterolig, du är ju själv en stor gnällspik i dina inlägg nu *fniss* läs vad du skriver *fniss*

  Jag kan absolut första de anonyma här ovan. Det är inte riktigt fräscht att en som "representerar" DV är klädd i skinn. Nu kanske hon är stylad på fotot, för jag tycker mig inte minnas att hon är en päls/skinn-artist. Det finns ju grymt många av dem.

  SvaraRadera
 18. Hur hög är PK-faktorn i Djurens rätt? Jag var på ett riksmöte för några år sedan och det var ingen rolig upplevelse.

  SvaraRadera
 19. Magnus, kan du konkretisera? Att vara politiskt korrekt kan ju också vara ett sätt som ett genuint engagemang för djuren visar sig på.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.