13 april 2010

Vad krävs för maxstraff?

Djurens Rätt har idag blivit nedringda angående de fyra unga män som nu väntar åtal för ett sadistiskt våld mot två kaniner. Från SVT:s lokalnyheter ABC:
"Männen, som är från Stockholm, berättar i förhör att de köpt kaniner i en djuraffär för att hetsa en kamphund att bli mer aggressiv. Männen har sedan själva ömsom sparkat, trampat och ömsom eldat ihjäl djuren."
Vidare:
"- Det är ett otroligt utdraget lidande man utsätter de här djuren för. Jag kan inte bedöma var det kommer att sluta men det är absolut bland det vidrigaste jag har sett, säger Elin Franzén, djurbrottsutredare till ABC."
Huvudförhandlingarna äger rum i Södertörns Tingsrätt torsdagen den 15 april. Maxstraffet för djurplågeri är två år, men ännu har ingen person dömts till detta straff.

Om inte nu, när?

Foto: ABC

19 kommentarer:

 1. Fy fan vilka vidriga människor -.-

  SvaraRadera
 2. Måtte de få maxstraff, även om jag tycker att två år är för milt för en sådan sadism.

  SvaraRadera
 3. två jävla år!? de e ju ingenting!!! fatta va mycket kaninerna led? fyfan...

  SvaraRadera
 4. Helt absurt, sjukt att vem som helst bara kan gå och köpa ett djur utan någon som helst kunskap, eller vett i huvet, för den delen heller. Stört!

  SvaraRadera
 5. Man mår SÅ illa och tänker på djurens lidande. Vad har de här killarna i sitt huvud?
  Två år fängelse..., och sen?

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren! Klart man länkar och sprider budskapet :>

  Om inte nu så när ja, det är frågan. Det är så jävla vidrigt att jag knappt klarar av att tänka på det. Fattar inte hur man kan göra en sån sak, sådana där människor kan ju inte få gå lösa i samhället.

  SvaraRadera
 7. 2 År räcker inte på långa vägar. Fattar inte hur vissa människor tänker

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Jag läser juristlinjen och kan säga att maxtraff nästan aldrig utdöms. Det är vidrigt att sådana människor kommer undan med ett långt straff, för det yrkade straffet är 6 mån till 1 år och böter för en som är yngre. Min förhoppning är att samhället och djurvänner agerar så att dessa vidriga, fega och underlägsna människor får ett straff som får de att förstå att samhället inte tolererar deras gärningar. Det innebär att vi alla måste agera!!

  SvaraRadera
 9. korrigering:kommer undan med ett lågt straff (givetvis)

  SvaraRadera
 10. Läste att killarna köpt kaniner på en djuraffär för att hetsa en kamphund som de hade. Men får verkligen vem som helst bara gå till en djuraffär och köpa ett djur? Det är ju helt sjukt egentligen. Borde inte djuraffärerna utföra några slags kontroller? Har ni på Djurens rätt något sånt förslag?

  Vh Ebba

  SvaraRadera
 11. Hur äckligt och vidrigt som helst! Djur behandlar som slit-och-släng-varor i Sverige och det gör mig illamående.
  Se istället till vilka regler USA har när det gäller djurplågeri. Där döms tom folk till någon typ av straff och blir av med rätten att ha djur någonsin igen. Varför följer vi inte deras exempel och skaffar en djurpolis? England och tex Sydafrika har det.

  SvaraRadera
 12. Ebba, visst är det knasigt att man kan köpa ett djur på samma sätt som man köper en pryl. Om jag inte är helt ute och cyklar, detta är inte mitt specialområde, så finns det riktlinjer i hur djuraffärer får sälja djur, men att väldigt få, om några, uppfyller dessa.

  Djurens Rätts lösning när det gäller hundar är ett hundkörkort, alltså att man måste visa sig lämplig innan man får skaffa sig en hund. Jag tycker absolut det vore en idé att införa något likande för alla sällskapsdjur.

  Millie, jag vet inte om djurpolisen i sig är avgörande för vilka straff man döms till?

  SvaraRadera
 13. De borde få längre staff och hård. tackars hjälplösa kaniner asså! -.-

  SvaraRadera
 14. Fy fan så vidrigt, är vi påväg mot ett empatilöst samhälle?

  SvaraRadera
 15. 2 år?? Dom jävlarna borde få sitta i fengelse 43205 år för vad idioterna gjort mot de hjälplösa kaninerna!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 16. Visst var det synd om kaninerna,men varför bryr inte ni såkallade djurvänner er om när råttor och möss behandlas illa. Denna tortyr mot dessa stackars värnlösa små djur sker dygnet runt i detta land,men inte är det någon som bryr sig då. Och skyll inte på att råttor och möss är skadedjur,dessa djur har också rätt att existera och få ett bättre liv. Och sedan så är kaniner också klassde som skadedjur,men dessa djur får "djurvänners" sympati.Varför bryr ni inte er om råttor och möss?.Ni har bara en massa dumma undanflykter som inte kan tolkas på annat sätt,än att ni inte har medkänslor för råttor och möss.Så är det tyvärr. Detta är höjden av hyckleri!

  SvaraRadera
 17. Anna, vilket djurplågeri mot råttor och möss är det mer konkret som du avser?

  SvaraRadera
 18. Råttor och möss kan vara trevliga djur i rätt miljö, men inne i våra bostäder och i annan stadsmiljö är de skadedjur, så enkelt är det.
  Anna, jag tror inte att du vill ha 10.000 kloakråttor i din säng, vi måste vara realistiska.
  Kaniner är sällan skadedjur utom när de kanske förökar sig som just kaniner och äter upp enorma mängder grödor, men detta är extremt ovanligt. Tyvärr eller kanske det är bra/naturligt att när det blr för många kaniner i ett område, så bryter kaninpesten ut för att reglera antalet kaniner.
  Naturen är hård, men rättvis och vi människor kan vara korkade, men möss och råttor i städer ska bekämpas med alla medel, att tycka något annat är naivt.

  SvaraRadera
 19. Precis, om inte nu när? Det var en väldigt bra frågeställning. Jag läste för ett tag sen i tidningen om hur en människa hade låst in hundvalpar i ett badrum. Deras trampdynor hade börja frätas av deras avföring som dem klev runt i. Den människan borde också fått minst 2 år som straff.. Varför ser inte folk att djur också har känslor!?

  Jag är 16 och vill så gärna jobba med sådan här saker. Att få stopp på djurplågeri. Få de i rätten att förstå att vi var liksom hundarna, katterna, kaninerna - Djur. Att en människa bara får högst 2 år för djurplågeri är som att man skulle ge en människa knappt 2 år för grovmisshandel.. och i värsta fall 2 år för dråp och mord... Och som jag tycker är det helt åt helvete fel!

  En människa kan inte förstå djuren. Men djuren förstår oss!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.