27 april 2010

"Massmail vill förhindra vinstpengar till Djurens Rätt"

Tyckte denna nyhet från Jordbruksaktuellt var smått underhållande. Det vore ju ett underbetyg för Djurens Rätt om de tyckte detta var helt problemfritt. Och det är fint att Jordbruksaktuellt stavat rätt till Djurens Rätt, det hör inte till vanligheterna.

"I ett massmail som cirkulerar i lantbrukskretsar uppmanas mottagarna att rösta på Calle Moreus i kommande finalavsnitt av TV4:s program "Körslaget". Vinner motståndaren Marie Picssso har hon lovat att skänka vinsten på 500 000
kronor till Djurens Rätt.

Tv4:s Körslaget har sin final nu på lördag den 1 maj och kvar i tävlingen är Calle Moreus och Marie Picasso. Vinner den sistnämnda har hon lovat att skänka vinstsumman på 500 000 kronor till Djurens Rätt.
Det vill avsändaren av ett massmail nu förhindra och ber därför mottagarna att rösta på Calle Moreus.

I sitt utskick skriver avsändaren:
"Vinner Picasso får djurens rätt 500 000 kronor att förstöra för flera lantbruksdjur i Sverige och lantbrukare förstås. Jag med flera tycker att de har fått tillräckligt med uppmärksamhet och förstört alldeles för mycket redan.""

24 kommentarer:

 1. Jag kan inte bestämma mig för om detta är patetiskt, skrämmande, sorgligt eller skrattretande. Förmodligen allt på en gång.

  SvaraRadera
 2. Eller ett skämt!
  Stjärthjärnor..

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är ett superbra betyg för Djurens Rätt att de är rädda för att Djurens Rätts arbete.

  SvaraRadera
 4. ja, nu vet vi ju vem vi ska rösta på lördag kväll. Jag har ändå alltid älskat Marie Picasso.

  SvaraRadera
 5. Håller med loba..det är allt det på en gång.

  SvaraRadera
 6. Alltså, haha. Vad ska man säga? Patetiskt.

  SvaraRadera
 7. Ställer mig frågande till vad "lantbrukskretsar" är, vilket adress register använder den som gjort utskicket och om det verkligen skickats ut i någon skala...känns långsökt.

  SvaraRadera
 8. Anonym, håller med. Det är ett väldigt bra betyg, och det tyder på att Djurens Rätt är en röst som räknas.

  SvaraRadera
 9. Anonym kl. 13.35, det är väl troligt att det inte skett i någon överdrivet storskalig eller organiserad skala. Mer någon enskild som började skicka runt bland kollegor och kompisar. Skulle jag tro. Vi ska inte göra det större än vad det är. Men ändå, visst är det intressant att det sker överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 10. Det är tillräckligt omfattande för att det ska uppmärksammas av djurindustri-media. Bara det är intressant tycker jag.

  Bra betyg, som sagt.

  SvaraRadera
 11. Helt underbart om mycket musikalisk duktig Marie Picasso med kör vinner. Bättre vinnare kan vi knappast tänka oss. Musikalisk duktigaste vinner, dessutom så medmänskligt att Djurens rätt får arvodet :-)

  SvaraRadera
 12. Lantbrukskretsar? Ja man kan undra vilka människor det är. Jag är kanske naiv men de lantbrukare jag känner tycker att det har gått alldeles för långt med belgisk blå, broilerkycklingar, köttfår mm. De vill ju att djuren ska ha det bra i alla fall.
  Det ska man väl ta fasta på även som lantbrukare. Djurplågeri är det väldigt få människor som accepterar och det som håller på att ske med Sveriges djur inom lantbruket är på väg åt alldeles fel håll. Trots det beryktade uttrycket från regeringen: "Vi har världens bästa djurskydd"
  Jag ska rösta på Västerås...

  SvaraRadera
 13. Avskyr Marie Picasso, av egentligen ingen speciell anledning...
  Men självklart får hon min röst!
  Allt för djuren. :)

  SvaraRadera
 14. Det är väl bra om folk är nervösa för oss, det ska de vara, för vi ska regera, och de kommer tappa hakan när vi gör det som är rätt för djuren, och inte för människan. Det är människan som är fel. Att skicka ut det massmail han gjort, visar ju på hur osäker han är inför oss. Haha, tragiskt. Han är väl säkert bonde som gör FEL FEL FEL, och vi säger åt han att göra RÄTT RÄTT RÄTT, antagligen därför han har den åsikt han har!

  Vafan liksom!

  SvaraRadera
 15. Min teori är de de som står bakom "mass"mailet blandar ihop Djurens Rätt med Djurrättsalliansen.
  Jag tycker att det sista citatet i bloggtexten kan tyda på det.
  Djurens Rätt arbetar ju inte direkt mot enskilda lantbrukare och lantbruksdjur utan mer långsiktigt.
  Jag kan ha fel, det har jag haft förr, men det är klart att det är störande för vissa lantbrukare om körslagetpengarna skulle gå till en djurrättsorganisation, oavset vilken de nu tror att det är.

  SvaraRadera
 16. Har Moraeus sagt vart hans summa ska gå om hans kör vinner? Skönt det skulle vara om det sker o han oxå ger till Djurens Rätt, det vore rätt åt dem som påstår att Djurens Rätt "förstör för lantbruksdjuren". LOL! Men kanske för bra för att vara sannolikt. Go Picasso!!

  SvaraRadera
 17. Jag förstår inte alls. Varför skulle de inte vilja att DR fick 500.000 kr? Vad är det DR förstör för dem?

  SvaraRadera
 18. nu tänker jag rösta på Picasso,ingen insyn i deras matfabriker vill de ha,rädda att folk ska veta hur djuren egentligen har det..........denna generationen tänker till lite mer,kram till alla djurvänner!

  SvaraRadera
 19. Kantarell, intressant teori!

  Anonnym kl. 19.40, om Moreus vinner kommer pengarna gå till Frimurarna.

  Anonym kl. 21.23, de tycker uppenbarligen att Djurens Rätt (eller Djurrättsalliansen) krånglar till det för dem i deras djuruppfödande verksamhet genom att ifrågasätta, ställa krav och sådant besvärligt.

  SvaraRadera
 20. Intressanta och bra kommentarer på Jordbruksaktuellt.

  SvaraRadera
 21. Det går bra att skänka pengar till välbehövande människor, men inte till djuren??
  De trångsynta verkar alltid ifrågasätta när man vill göra något bra för djuren. Synd att de ska tycka så.

  SvaraRadera
 22. http://www.improveme.se/marie/95109/
  http://storbloggaren.blogspot.com/2010/04/galet.html

  Och den stora frågan är: "vem vill du ge en halv miljon till - djuren eller världshistoriens kändaste serimördare?" http://kallamigjohnny.blogspot.com/2010/04/vill-du-ge-en-halv-miljon-till-denne.html

  SvaraRadera
 23. Kanske det är att ta i lite väl mycket att Marie Picassos motståndare vill ge pengar till världshistoriens mest kända seriemördare.

  SvaraRadera
 24. Klart det är. Men det var kul. Och det är "*kanske" som gör det roligt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.